Champagne!


Door Sabas Joosten

 

Introductie

De wereld van champagne is volop in ontwikkeling. In dit programma worden het verleden, heden en de toekomst van de befaamde Champagne regio belicht. Natuurlijk wordt er aan de hand van een aantal sprekende wijnen ook proevenderwijs aandacht besteed aan al het moois dat de streek te bieden heeft.

Button

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

Voor iedereen die affiniteit heeft met wijn en champagne in het bijzonder. Deze cursus is geschikt voor medewerkers in de horeca die een bedienende of serverende functie vervullen.
De cursus is ook af te nemen als incompany training. Informeer naar de prijzen!

Praktische zaken:

De training Champagne! vindt op locatie bij horecagroothandel Zegro plaats. De kosten van de training betreffen €149,- (Ex. BTW) per deelnemer. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een landelijk erkend certificaat van deelname.

Onderwerpen:

Om de wijnen uit Champagne te begrijpen beginnen we bij de geschiedenis van de streek. Vervolgens worden productieproces, druivenrassen, subregio’s en de verschillende stijlen behandeld. Vanzelfsprekend proeven we ook een aantal wijnen terwijl we spreken over inzetbaarheid. Tot slot een blik op de toekomst.

  • Geschiedenis
  • Productieproces: hoe wordt champagne gemaakt?
  • Druivenrassen: welke druivenrassen spelen welke rol? 
  • Subregio's: wat vertelt de herkomst over de smaak? 
  • Stijlen: wat vertelt het etiket nu eigenlijk?
  • Het proeven van champagnes: waar let je op bij het proeven?
  • De inzetbaarheid van champagne aan tafel: welke mogelijkheden zijn er?
  • De toekomst van champagne: mijn verwachtingen.

 

Datum   Training Tijd   Locatie
 18 november 2019 Champagne  9:30-13:00  Zegro

 

Kom je het certificaat Serveertechnieken bij ons halen? Neem dan contact met ons op via info@zegroacademy.nl  voor meer informatie.