#HELPDEHORECA

Deze initiatieven zijn er om jou te helpen!

Deze initiatieven kun je gebruiken als horecaondernemer!

De Coronacrisis heeft de horeca hard geraakt. Gelukkig zien we een hoop mooie initiatieven ontstaan. Wij doen er ook alles aan om onze klanten te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijden. Bekijk of de onderstaande mogelijkheden iets voor jou kunnen betekenen.

Ontvang gratis een gepersonaliseerde bezorg menukaart!

Kies je favoriete bezorg menukaart, vertel ons welke gerechten en dranken je wilt gaan bezorgen en wij doen de rest! Binnen een paar uur ontvang jij je bezorg menukaart in je mailbox. Zo kun je direct aan de slag!

bezorgmenu banner min

Je kunt je menukaart bijvoorbeeld plaatsen op je website, posten op social media of uitprinten en verspreiden. Wil je dat wij hem delen op de Instagram pagina van Zegro? Plaats je menukaart op Instagram en tag @zegro.rotterdam in je bericht. Hierna delen wij hem op onze social.

Bereik je gasten tijdens de Coronacrisis

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je trouwe gasten te laten weten dat je hun favoriete maaltijden nu ook kunt bezorgen bij hen thuis. Je kunt het nieuws op je eigen social media kanalen delen en aankondigen op de homepage van je website. Hiermee zal je echter alleen de mensen bereiken die zeer betrokken zijn met jouw bedrijf. Om een breder publiek te trekken is het een goed idee om in te zetten op het promoten van jouw bericht op social media.

bereikjegasten banner

Veel (kleine) horeca ondernemers hebben geen ervaring met adverteren op social media. Daarom hebben wij voor jou de stappen opgeschreven die je moet volgen om een boost te geven aan je social media bericht.

Bekijk hier meer initiatieven.

Helpdehoreca.nl

Helpdehoreca.nl is voor horecaliefhebbers die horecaondernemers een hart onder de riem willen steken en binnenkort weer willen genieten van onze Nederlandse horeca. Daarnaast is het platform voor de horecaondernemers zelf, waarbij ondernemers bij het platform kunnen aansluiten en zo inkomsten kunnen genereren voor hun zaak.

 • Je kunt je als horecazaak aanmelden bij helpdehoreca.nl zodat jouw klanten een waardebon kunnen aanschaffen voor jouw zaak.  
 • Deelname is gratis.
 • De waardebon is onbeperkt houdbaar.

Redderestaurants.nl

Biedt horecaondernemers directe hulp in tijd van Coronacrisis. Redderestaurants.nl is een nieuw gelanceerd platform dat bij wil dragen aan een stabiele cashflow in de horecabranche. Redderestaurants.nl is een initiatief van heerlijk.nl.

 • Je kunt je als horecazaak aanmelden bij redderestaurants.nl zodat jouw klanten een waardebon kunnen aanschaffen voor jouw zaak. 
 • De geldigheid van de waardebonnen is twee jaar, vanaf de dag van aankoop.

Formitable.nl

Ben je al aangesloten bij Formitable? Dan is het ook mogelijk om waardebonnen aan te bieden. Op de site van Formitable kan je klant een stad selecteren en precies zien welke restaurants bonnen verkopen.

 • Een simpele en snelle manier om te starten met het verkopen van waardebonnen, mits je bent aangesloten bij Formitable.


Doneren.restaurant

Dineren is doneren! Restaurants worden toegevoegd door de bezoekers van de website doneren.restaurant (en de bezoekers van jouw restaurant). Hierna kan er een donatie worden gedaan voor jouw restaurant.

 • Zorg dat jouw klanten je toevoegen aan de site. Zo kunnen jouw favoriete gasten een donatie doen.

 
Het platform om de consument te bereiken met jouw initiatief op het gebied van afhaal/bezorgservice/vouchers en meer. En..  vermelding is gratis !

Er zijn vele initiatieven om de horecabranche bij te staan gedurende komende periode. SupportYourLocals.Online zet alle initiatieven op de kaart, zodat klanten je makkelijk kunnen vinden.

Restaurants, groenteboer, bakker, viswinkel, bierbrouwerij, koffie en broodjeszaken:
iedereen is welkom. De consument krijgt zo een duidelijk beeld van alle lokale en regionale aanbieders

Jouw producten aanbieden?
Meld je aan op het platform en wordt gevonden door de consument
- Informeer over de bezorg/afhaal gerechten of producten
- Breng inzichtelijk hoe je de bestelling wil ontvangen
- Refereer naar social media
- Verkoop je ook een voucher/bon? Dan plaatsen wij deze ook op de pagina!
- Inspiratie nodig? We helpen graag met het samenstellen van nieuwe producten die jij online kan aanbieden
+ Wij kunnen het invoerproces van je overnemen en hebben een volledige supportservice
+ Wil je bestellingen overzichtelijk ontvangen? Dan bieden wij nog een extra gratis online tool, de consument kan vervolgens via cash, pin of telefoon betalen.

Direct aanmelden kan hier
Of neem een kijkje op de website SupportYourLocals.Online

Etenover.nl

Ben jij horeca leverancier en zit je met een teveel aan voorraad? Op de site van etenover.nl kun je je producten aanbieden voor een schappelijke prijs. Consumenten kunnen jouw aanbod bestellen en genieten van horecakwaliteit producten. Het doel is om alle partijen in de voedselketen overeind te houden en verspilling tegen te gaan. Dit initiatief is gebaseerd op vertrouwen en bedoeld om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. 

 • Dit platform is open voor iedereen die actief is in de voedselketen (groothandels, grote producenten, ambachtelijke makers, grootkeukens).
 • 95% van alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de aanbieder, 5% is voor de out of pocket kosten die betaald moeten worden (voor de website/server/PR).
 • De aanbieder kan via het platform gemakkelijk zijn/haar producten met korte THT aanbieden tegen een zelf bepaalde prijs. De vrager (consument) kan via het platform op postcode zoeken naar aanbieders in de buurt die producten online hebben gezet. De bestelling gebeurt online en het wordt daarna opgehaald door de koper. 

 
Surpriseat.nl

Met SurpriSeat ga je uiteten bij een restaurant dat op basis van jouw profiel met jou wordt gematcht. Je kunt je als ondernemer aanmelden om deel te nemen aan dit leuke concept. Consumenten kunnen jou helpen door alvast een arrangement te boeken voor de toekomst. SurpriSeat biedt consumenten nu een korting aan van € 7,50.

Horeca.e-volve.nl

De horeca een handje helpen, dat is het idee van dit systeem. Snel en goedkoop online orders kunnen ontvangen.

 • Regel je bestellingen online, wel zo snel, makkelijk en veilig via het online bestelsysteem van e-volve.
 • Door gebruik te maken van dit systeem, worden duidelijk de bestellingen overgebracht en wordt er online betaald.
 • Binnen enkele uren kan dit systeem al operationeel zijn.
 • 2,00/per dag, geen setupkosten en de kosten per transactie zijn €0,29.
 • Opzeggen kan dagelijks.


Supportyourlocals.nl

Deze landelijke campagne is een initiatief van supportyourlocalsNL Amsterdam en Food Cabinet en wordt gedragen en gesteund door een groeiend netwerk van voedselproducenten in Nederland en supporters die helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. Samuel Levie en Miljuschka Witzenhausen zijn ambassadeur van de campagne.

 • Ga in jouw buurt op zoek naar een aantal producenten die in de problemen zitten door de horecastop. Bespreek met hen welke producten zij hebben en vraag ze hoeveel zij kunnen leveren. Zorg dat de verschillende producenten samen een pakket basisproducten kunnen leveren. Denk aan groenten, fruit, brood, zuivel, vlees. Of bedenk zelf een eigen actie. 
 • Ga op zoek naar een plek waar je dozen, zakken, kratten kan verpakken en iemand die de distributie kan verzorgen. Momenteel zijn er veel leveranciers wiens wagens stil staan of gebruik horecapersoneel en vraag ze met bakfietsen mee te doen.
 • Open een appgroep en zet jouw bericht op social media en vraag jouw vrienden, familie, buren, vage kennissen of ze meedoen. Stuur ze een tikkie voor het gewenste bedrag en zorg dat alle bestellingen en afleveradressen worden bijgehouden. Leg een goede administratie aan. 
 • Deel al je acties via #supportyourlocalsNL zodat we jouw initiatief onder de aandacht kunnen brengen via social media en ons grote netwerk van ambassadeurs. Zo zetten we samen onze schouders eronder en geven we deze campagne landelijke, regionale en lokale bekendheid.
 • Bied jouw pakket/box/actie/deal aan via #supportyourlocalsNL.

 

Missen we een initiatief? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan marketing@zegro.nl