« Terug naar nieuwsoverzicht

Achter de schermen bij vinoloog Daan Gillissen

Achter de schermen Achter de schermen bij vinoloog Daan Gillissen

Wijnen met Daan

Zei iemand wijn? Als je wijn zegt, dan zeg je Daan Gillissen. Deze Accountmanager Wijn is een absolute wijnkenner. Hij weet de beste wijnhuizen te selecteren en stelt in een handomdraai een passende wijnkaart samen. Als een wervelwind vliegt hij van de klant, naar de wijnafdeling, naar kantoor en weer terug. Het was dan ook even zoeken voor we Daan te spreken kregen, maar we hebben hem weten te strikken voor deze editie van ‘Achter de schermen’!

Gek genoeg was wijn niet Daan’s eerste keuze. Hij heeft eerst een aantal verschillende opleidingen geprobeerd, variërend van de Pabo tot de hogere hotelschool. Geen van deze opleidingen was echter een goede match en hij ontdekte dat hij liever creatief en in de praktijk bezig is. Naast zijn opleidingen heeft Daan altijd veel in de horeca gewerkt, dus besloot hij hierin door te groeien. 

Een betere beslissing had hij niet kunnen nemen. Als bedrijfsleider bij Restaurant De Schone Lei kwam Daan in aanraking met vinologie en begon hij zich hier meer in te verdiepen. Deze interesse is inmiddels geexplodeerd tot een passie die hij nooit meer los wil laten. Door zijn rol als bedrijfsleider maakt hij kennis met onze toenmalige vinoloog. Van het één komt het ander en hij besluit de overstap naar Zegro te maken.  

Vol overgave stort hij zich hier op zijn rol als Accountmanager Wijn. Hij onderhoudt het contact met klanten, vult wijnkaarten, organiseert proeverijen en geeft personeelstrainingen. Hiernaast is hij ook nog eens bezig met een opleiding tot vinoloog én verzorgt hij SDEN trainingen voor Zegro Academy. Samen met de inkopers en leveranciers bepaald hij bovendien het wijnassortiment en zorgt hij dat er voor alle lagen van de horeca een aantrekkelijk en divers aanbod beschikbaar is. 

Inmiddels heeft Daan ook al een aantal onvergetelijke wijnreizen mogen maken naar verschillende wijnhuizen. Toch staat het geven van personeelstrainingen bij hem op één. Mensen motiveren en de wijnkennis in de horeca vergroten zijn twee dingen waar Daan enorm enthousiast van wordt. Door samen te proeven, naar de gerechten en het publiek te kijken en trends in de gaten te houden, selecteert Daan de juiste wijnen voor op de kaart en brengt hij het personeel de benodigde kennis bij. Daarna is het aan hen om gasten te verrassen met de heerlijke wijnen. Santé! 

Deel dit bericht: