« Terug naar nieuwsoverzicht

Achter de schermen bij goederen ontvangst

Achter de schermen Achter de schermen bij goederen ontvangst

Als er iemand is met een indrukwekkend track record binnen de Zegro, dan is het Leroy de Kruijf wel. Inmiddels is hij al 12 jaar lang werkzaam bij ons en heeft hij verschillende functies mogen uitoefenen. Van orders picken tot in de winkel staan: Leroy weet er het fijne van. Inmiddels is hij nu vier jaar teamleider goederen ontvangst. Vandaag neemt hij ons mee voor een kijkje achter de schermen bij deze schakel tussen Zegro en haar leveranciers. 

Leroy kwam als 18-jarige jongen bij ons binnen als zaterdaghulp op de afdeling AGF (Aardappelen, groenten & fruit). Deze baan had hij via zijn moeder weten te bemachtigen, die ook werkzaam is bij Zegro. Dat Zegro een familiebedrijf is, wordt hier mooi bevestigd; niet alleen zijn moeder maar ook zijn broer is onderdeel van het team! 

In de daaropvolgende jaren komt Leroy op verschillende plekken terecht. Zo heeft hij in de winkel gestaan en is hij een jaartje assistent teamleider orderpicker geweest. Door de ervaring die Leroy heeft opgedaan op deze verschillende afdelingen is hij een bekend figuur binnen Zegro en heeft hij goed overzicht van hoe de verschillende interne processen in elkaar steken. 

Vol enthousiasme vertelt hij over zijn team goederen ontvangst dat hij aanstuurt. Het is een klein groepje van zes man, maar dat maakt het juist zo fijn werken. Er hangt een goede sfeer en ook buiten werk houdt het team goed contact met elkaar. Voordat de binnengekomen producten van leveranciers worden doorgestuurd naar de winkel en het magazijn, worden ze grondig gecontroleerd door Leroy en zijn team. Hij staat aan het begin van het logistieke proces binnen Zegro. Goederen worden hier gecontroleerd op datum en kwaliteit. Ook wordt bijgehouden of de juiste goederen zijn geleverd. Zijn team zorgt ervoor dat alle producten dagelijks op voorraad staan. 

Als we vragen of Leroy het na 12 jaar nog nét zo naar zijn zin heeft, antwoordt hij vrolijk dat het leuke aan Zegro is dat geen enkele dag hetzelfde is. Hij houdt dagelijks het doel voor ogen om de klanten tevreden te houden, daar doen hij en zijn team het voor. Hij is trots om onderdeel uit te maken van zo’n een hecht team bij een bedrijf dat een enorme groei heeft doorgemaakt, wat onder andere is terug te zien in de omvang van het personeel en de winkel. 

Leroy is tevreden met waar hij nu staat. Wat betreft de toekomst kan het zomaar zo zijn dat hij het kantoor van Zegro onveilig komt maken als assistent manager logistiek. Dan is de cirkel rond en is hij de enige echte all-rounder, al is hij dat nu eigenlijk al.

Deel dit bericht: