« Terug naar nieuwsoverzicht

Achter de schermen met Herwin Koomans van den Dries

Achter de schermen Achter de schermen met Herwin Koomans van den Dries

‘Geen dag is hetzelfde’

Achter de schermen met Herwin Koomans van den Dries

Als veertienjarige jongen stapt Herwin Koomans van den Dries voor het eerst bij Zegro binnen. Hij is één van de eersten die aan de slag mag op onze huidige locatie, nog voor de grote verhuizing heeft plaatsgevonden. Zijn sollicitatie heeft hij nog met Wout Prins, de eerste eigenaar van Zegro. Meneer Prins neemt hem als vakantiehulp in dienst en zo begint het verhaal van Herwin bij Zegro. Wij haalden voor deze editie van ‘Achter de schermen’ deze en andere oude herinneringen op met Commercieel Inkoper Herwin. 

Als vakantiehulp helpt Herwin mee in de winkel, waar hij op veel verschillende afdelingen ervaring opdoet. Zo mag hij onder andere op de delicatessenafdeling en bij de drankenafdeling aan de slag. In die tijd is het team nog lang niet zo groot als nu. Soms hebben de winkelkrachten dan ook meer dan één afdeling onder hun hoede. Tegenwoordig is dat wel anders en staan er zelfs meerdere medewerkers op een afdeling. 

Na twee jaar als winkelhulp krijgt de zestienjarige Herwin een vast contract aangeboden, waarna hij een leer-werktraject ingaat. Dankzij de grote interesse van zijn vader in wijn heeft Herwin vanuit huis veel over de verschillende wijnsoorten meegekregen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij een opleiding tot vinoloog besluit te volgen en op de wijnafdeling aan de slag gaat. Op zijn drieëntwintigste is Herwin echter toe aan een nieuwe uitdaging en besluit hij Zegro te verlaten. 

12 jaar later komt Zegro door een speling van het lot toch weer op Herwin’s pad terecht. Hij besluit terug te keren naar de plek waar het allemaal begon. Dit keer alleen niet als vakantiehulp of vinoloog, maar als commercieel inkoper op het gebied van onder andere dranken. Een functie die hem een grote diversiteit biedt en waarin hij veel schakelt met de verschillende leveranciers en accountmanagers. 

Dagelijks houdt Herwin zich bezig met verzoeken vanuit klanten en accountmanagers voor het inkopen van producten. De klant bepaalt hoe het assortiment eruit komt te zien en dat betekent dat Herwin en zijn collega inkoper Jeroen snel moeten kunnen schakelen met onze leveranciers. Gelukkig is in oplossingen denken een tweede natuur voor Herwin. Zijn filosofie: ‘‘Een probleem is pas een probleem als er geen oplossing voor is’’. 

Deel dit bericht: