« Terug naar nieuwsoverzicht

1714 Drinks & Bites

Blogs 1714 Drinks & Bites

1714 Drinks & Bites

Dit is geen tijdreis naar de hapjes en drankjes uit 1714, maar een splinternieuwe cocktailbar in Schiedam. Want wat doe je bij gebrek aan een gezellige borrelplek in eigen stad? Precies, je creëert zelf een locatie waar kwaliteit en gezelligheid elkaar ontmoeten. Met 1714 Drinks & Bites hopen goede vrienden en zakenpartners Jasper Stadhouders en Tai Pham een representatieve cocktailbar neer te zetten in het hart van Schiedam.

Waarom dan die naam? Het pand waarin 1714 Drinks & Bites gevestigd is stamt uit 1714. Al zo’n 60 jaar wordt er op deze prachtige locatie aan het water horeca uitgebaat. Voorheen zat hier het Italiaanse restaurant Prego. De eigenaren wilden hun focus echter verleggen, waardoor Jasper en Tai hun kans schoon zagen. Nog geen twee weken later wordt het idee om samen iets te doen voor beide mannen werkelijkheid. Met Tai in de keuken en Jasper aan het roer zijn de twee niet te stoppen.

 IMG 20190514 WA0033

De vrienden kennen elkaar al ruim 10 jaar, sinds ze samen als leerlingen begonnen bij Lepels in Schiedam. Door de jaren heen hebben ze menig restaurant van binnen gezien, waardoor ze precies weten wat ze wel en niet willen. De sfeer die ze met 1714 Drinks & Bites neer willen zetten is ongedwongen en laagdrempelig. Het moet een plek zijn waar gezellig geborreld kan worden, maar waar ook kwalitatieve gerechten te proeven zijn. 1714 staat dan ook voor meer dan alleen een jaartal; het is volgens Jasper en Tai de perfecte borreltijd.

Eten en drinken verbind en dat moet volgens Jasper centraal staan. Zo is er een rijke variatie aan kleine gerechten en hapjes op de kaart te vinden. Dat is wat Tai ook zo leuk vindt aan koken: je hoeft niet bij één ding te blijven, je kunt verschillende keukens combineren en een echte beleving creëren voor een breed publiek. Gerechten variëren dan ook van Vietnamese carpaccio tot oesters en van Peking eend pannenkoekjes tot truffelrisotto.

Wat de drinks en bites nog unieker maakt, is het gebruik van lokale producten. Zo komen alle dranken uit Schiedam, denk aan: gin van Loopuyt, gedistilleerde dranken van Herman Jansen, Bobby’s dry gin en jenever van KETEL1. Tel daar nog Zegro als lokale groothandel bij op en je hebt een authentiek concept, geworteld in de lokale markten en tradities. Wij kunnen niet wachten om meer te horen van het veelbelovende 1714 Drinks & Bites!

Deel dit bericht: