3 hoogtepunten van Gastvrij Rotterdam
Gastvrij Rotterdam
Dit jaar waren wij als vanouds van de partij op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Tijdens deze zevende editie met ruim 16.000 bezoekers (!) werden er weer vele wedstrijden, proeverijen, masterclasses en demonstraties georganiseerd. Ook werd er flink genetwerkt door de ruim 500 exposanten die Rotterdam Ahoy vulden. Als we Gastvrij zelf mogen geloven zijn dit jaar zelfs alle records gebroken.
Drie dagen lang konden horecaprofessionals zich tijdens Gastvrij oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Het was dan ook enorm druk op de beursvloer. Gelukkig was er met vijf beurshallen meer dan genoeg om te verkennen; van food tot non-food. Diverse sterrenchefs lieten zich van hun beste kant zien en ook de leveranciers haalden hun meest vernieuwende producten uit de kast. Onze drie hoogtepunten van Gastvrij Rotterdam op een rij:
1. Wedstrijden
Gastvrij stond dit jaar in het teken van grote finales en wedstrijden. Zo vond de World Cup Oyster Opening plaats, welke werd gewonnen door Anti Lepik uit Estland. Ook de Nederlandse Finale van de toonaangevende kookwedstrijd Bocuse d'Or werd beslist tijdens Gastvrij. Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* ging met deze prestigieuze prijs naar huis.
Andere culinaire wedstrijden en prijzen tijdens Gastvrij Rotterdam betroffen de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels, Het Glazen Kalf, PUUR koken met Wild, de Dit Smaakt naar Meer! SmaakAward 2019, de Gaia Green Awards en meer. Hotel Blooming, Strandpaviljoen The Shore en Restaurant Veggies On Fire gingen er vandoor met de Gaia Green Awards. Het Glazen Kalf ging naar Yannicy Seuren, die een mooie overwinning behaalde.
Ook wij trapten een kookwedstrijd af tijdens Gastvrij. Dit jaar organiseren wij namelijk wederom Next Gen. Chef of Rotterdam 2019 in samenwerking met De Buik Agency en Pierrot van Straten van 010 Horecaopleidingen. 5 duo’s gaan de strijd met elkaar aan voor die felbegeerde titel: Next Gen. Chef of Rotterdam. De eerste masterclass vond plaats op de beursvloer van Gastvrij, waarbij de kandidaten langs onze verschillende leveranciers gingen en vervolgens zelf in de keuken aan de slag gingen.
2. Partners & leveranciers
Het was geweldig om te zien hoeveel van onze partners en leveranciers aanwezig waren op Gastvrij dit jaar. Niet alleen lieten zij hun mooiste producten en kunsten zien, maar ook speelden een aantal van hen een rol in de masterclass van Next Gen. Chef of Rotterdam. Een greep uit de aanwezigen:
- Schmidt Zeevis
- Slagerij de Bloois
- Coca-Cola
- Verstegen
- Landzicht
- Wine & Spirits
- Kukki Cocktail
- Gulpener
- FM Grootkeukentechniek
3. Inspirerende stands en presentaties
Gastvrij 2019 werd officieel geopend door niemand minder dan Herman den Blijker en Thérèse Boer. Het thema van de opening was ‘‘Talenten & Talenontwikkeling’’ en dat werd nog eens benadrukt met de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD, de Euro-Toques Keltum Restaurantprijs en de kick-off van de 10e editie van Future Talents. Ook Robèr Willemsen van KHN kwam aan het woord om meer te vertellen over de WAB.
Daarnaast waren er dit jaar vele mooie en inspirerende nieuwe stands en paviljoens te vinden. Zo had het pop-up restaurant Parkheuvel Experience veel moois te bieden aan de beursbezoekers. Bovendien waren er maar liefst drie nieuwe paviljoens: Het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen, het Vegan Taste Lab en het Cocktails & Beans © Paviljoen. Vertrouwde themapaviljoens als het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, het Wine & Fine Food paviljoen en het Kenniscentrum voor Bier, waren natuurlijk ook van de partij. Hier konden spectaculaire demonstraties en presentaties bijgewoond worden.
Kortom; het was weer een geslaagde beurs! We hopen dat jullie er ook van genoten hebben en nuttige nieuwe inzichten hebben opgedaan. Namens onze partners, leveranciers en onszelf willen we iedereen die onze stands heeft bezocht bedanken. Tot volgend jaar bij de 8e editie van Gastvrij Rotterdam!
Bekijk alle foto's van Gastvrij Rotterdam in onze fotogalerie!