7 tips voor de ultieme terraskaart
De eerste warme dagen van het jaar zijn een feit en we weten allemaal wat dat betekent: het terrasseizoen is aangebroken. Maar is jouw kaart wel terras-proof? Neem de proef op de som en bekijk onze tips voor de ultieme terraskaart!
1. Een goed begin is het halve werk
Door goed voorbereid te zijn op een warme dag, bespaar je al heel wat onnodige stress. Zorg er daarom voor dat je voldoende terras-toppers in huis hebt zoals Radler, witbier en bittergarnituur. Waar je ook aan kunt denken is het ontwikkelen van gerechten die in weinig stappen op tafel gezet kunnen worden, zodat je snel kunt schakelen. Dit scheelt als je onverwachts een vol terras hebt!
2. Presentatie is alles
Natuurlijk is het de bedoeling dat mensen al gaan watertanden bij het zien van een gerecht. Op het terras is het echter extra belangrijk dat je geen eten serveert dat makkelijk wegwaait of snel afkoelt. Houd dit in gedachten bij het ontwikkelen van een gerecht.
3. Klassiekers
Met een club sandwich of een hamburger van goede kwaliteit kun je nooit de mist ingaan. Zorg ervoor dat je een aantal klassieke gerechten op de kaart hebt staan die mensen herkennen en waarvan men weet wat ze kunnen verwachten.
4. Even iets anders
Blijf niet achter met enkel een doorsnee grand café kaart die niet verder reikt dan de klassiekers. Wees alert op trends, zoals vegetarisch en veganistisch eten. Tegenwoordig zijn deze gerechten erg in trek, zelfs bij vleeseters! Het is daarom een goed idee om dit soort gerechten op het menu te zetten.
Denk ook aan producten als plantaardige melk, die steeds meer in trek zijn. Op deze manier ga je mee met een trend én zorg je ervoor dat jouw zaak voor ieder wat te bieden heeft. Zo blijven er geen redenen over om niet op je terras te komen zitten!
5. Houd het luchtig
Lichte maaltijden zoals een maaltijdsalade doen het goed op het terras. Zorg er daarom voor dat je naast complete gerechten ook voldoende lichte en kleine hapjes op de kaart hebt staan. Mensen zitten vaak langer op een zonnig terras dan binnen in een restaurant en zullen dus sneller geneigd zijn wat kleins te eten tussen hun zomerbiertjes of cocktails door. Denk aan fingerfood, pinchos of tapas.
6. Creatief met ingrediënten
Al doet een bitterbal het altijd goed, tegenwoordig zijn hier ontelbaar veel varianten van te vinden. Houd je kaart spannend door traditionele gerechten een twist te geven. Serveer bijvoorbeeld bitterballen met een vulling van paddenstoel, kreeft of black angus. Dit concept kun je ook toepassen op andere gerechten zoals een tosti. Gebruik je creativiteit en zet iets unieks op de kaart!
7. Dé drankjes van deze zomer
Non-alcoholische drankjes worden steeds populairder. Op jouw kaart mag de virgin cocktail en het biertje 0.0 dus niet ontbreken. Ook doet ijskoffie het erg goed op het terras. Last but not least is de Kombucha. Dit is een Aziatische gefermenteerde thee die veel gezondheidsvoordelen zou hebben. Kombucha stijgt snel in populariteit en is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals: ginger, citrus en blauwe bes.
Dit waren onze tips. Neem ze mee ter inspiratie en ga goed voorbereid het terrasseizoen te lijf!