« Terug naar nieuwsoverzicht

De lekkerste kerstcocktails!

Blogs De lekkerste kerstcocktails!

Een wereldberoemde vodka en met haar limited flessen een echt stijlicoon. Voordat we een aantal lekkere én feestelijke recepten met je delen vertellen we je graag meer over de bekende vodka. 

Het maken van Absolut Vodka is een holistische reis geboren uit de Zweedse traditie in het maken van wodka. Het hebben van One Source en One Community betekent dat we het hele proces zij het zaadje tot fles respectvol beheersen. Eén bron is onze productiefilosofie, wat betekent dat elk aspect van onze productiereis plaatsvindt in en rond het kleine dorpje Åhus, Zweden. Alle ingrediënten voor Absolut Vodka zijn afkomstig uit Zuid-Zweden. Elke druppel water en elk tarwezaad komt uit één waterbron, één dorp en één gemeenschap. Dit is de reden waarom, waar ter wereld je ook bent, Absolut altijd dezelfde hoge kwaliteit zal hebben.

Voor het productieproces van Absolut wordt alleen wintertarwe uit de omgeving van Åhus in Zuid-Zweden gebruikt. De vruchtbare velden in Zuid-Zweden zijn ideaal voor het verbouwen van tarwe, met opbrengsten die ongeveer twee keer zo hoog zijn als het wereldwijde gemiddelde voor de tarweproductie. Het water wordt getapt uit eigen bron en wordt al duizenden jaren door de Zweedse bodem gefilterd en geeft een natuurlijk mondgevoel dat je in een laboratorium niet kunt creëren. 60% van wodka is immers puur water, dus dat is nogal wat.

Vodka is de perfecte drank om te gebruiken in mixen omdat de smaak erg neutraal is. Wij hebben een aantal recepten voor je geselecteerd waarmee je je gasten in de watten kunt leggen tijdens de feestdagen!

Vanilla Cold Brew Nog

Vanilla Cold Brew Nog

Ingrediënten
Ijsblokjes
1½ deel Absolut Vanilia
1 deel koud gebrouwen koffie
½ deel Kahlúa
3 delen Eggnog

Bereiding
Vul een tumbler met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en roer. Garneer met pepermuntsnoepjes.

Holiday Mule

Holiday Mule

Ingrediënten
Ijsblokjes
1½ Onderdelen Absolut Vodka
1⅓ Onderdelen Cider
1⅓ delen gemberbier
⅓ Gedeeltelijk Citroensap
1 Schijfje Appel
Kaneelstokje

Bereiding
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en garneer met appel en een kaneelstokje.

Absolut Mistletoe

Absolut Mistletoe

Ingrediënten
Ijsblokjes
1½ Onderdelen Absolut Vodka
3 delen cranberrysap
⅓ Gedeeltelijk limoensap
Citroen-limoen Frisdrank
1 takje muntblad
1 takje rode bes

Bereiding
Vul een tumbler met ijsblokjes. Voeg Absolut Vodka, cranberrysap en limoensap toe. Vul aan met limoen-limoensoda. Garneer met muntblad en rode bes.

YULE

Yule

Ingrediënten
Ijsblokjes
1 deel Absolut Vodka
1 deel cider
½ Gedeeltelijk limoensap
2 delen gemberbier
1 Wig Appel

Bereiding
Vul een tumbler met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en garneer met appel.

Bekijk ook zeker even de site van Absolut Vodka. Hier kun je namelijk heel veel handige informatie lezen zoals hoe je zelf infused siroop maakt tot snijtechnieken voor de tofste garneringen.

Deel dit bericht: