« Terug naar nieuwsoverzicht

Barbecueën met Slagerij de Bloois

Blogs Barbecueën met Slagerij de Bloois

Tijd voor BBQ

Barbecue heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar we vroeger in de zomer weleens een paar hamburgers en stokjes saté op onze kleine wegwerpbarbecue klaarmaakten, is barbecue nu in een keuken op zichzelf veranderd. De barbecues zijn beter, groter en gevarieerder geworden. Van een Big Green Egg tot de klassieke Amerikaanse barbecue; het aanbod is groter dan ooit. Bovendien is barbecue niet meer alleen aan de zomer gebonden, maar barbecueën we er tegenwoordig het hele jaar op los. 

Dankzij deze ontwikkelingen heeft barbecue een robuust en stoer imago gekregen. Grote, robuuste stukken vlees zijn deze zomer dan ook dé trend voor op de barbecue. Denk aan een Tomahawk steak, Côte de Boeuf of buikspek. Deze grote stukken vlees grillen of slowcooken we op de barbecue en serveren we met veel verschillende bijgerechten. Ook verschillende soorten barbecueworsten zoals de Texas barbecueworst en de kip hotdog met jalapeño en cheddar doen het goed op de barbecue.

De aandacht voor het vleesproduct en de samenstelling hiervan is sterk toegenomen. De echte barbecue-chef focust op ingrediënten en bereiding. Hiervoor zijn we bij Slagerij de Bloois aan het juiste adres. Zij hebben prachtige, verse stukken vlees die op maat gesneden kunnen worden en burgers die op eigen receptuur verkrijgbaar zijn. Daarnaast heeft de Bloois ook voorgegaarde producten zoals sous-vide gegaarde spareribs. Ideaal voor de efficiënte barbecue-chef. Loop eens langs bij onze collega’s, Rachelle de Bloois en Jacco van de Griend, van Slagerij de Bloois en vraag naar de mogelijkheden!

Vlees3 compressor

Deel dit bericht: