« Terug naar nieuwsoverzicht

New in town: BEET Rotterdam

Blogs New in town: BEET Rotterdam

New in town: BEET

Rotterdam is de laatste tijd een culinaire transformatie aan het ondergaan. De ene na de andere top horecazaak opent haar deuren. Zo hebben we er enkele weken geleden een splinternieuwe seafood bar bij gekregen: BEET. Een meer toepasselijke naam hadden de eigenaren voor deze chique, maar laagdrempelige seafood bar niet kunnen bedenken. Of de mannen van BEET ook echt ‘beet’ hebben? Wat ons betreft wel!

beet1

Het begon allemaal met drie vrienden uit de horeca. Zij hadden twee panden in hun bezit waar nog horecaconcepten voor bedacht konden worden. De vrienden kwamen in contact met visspecialist Schmidt Zeevis die ook geïnteresseerd bleek te zijn in een centrumlocatie. De twee partijen gingen het gesprek aan en al snel vielen de puzzelstukken in elkaar. Samen ontwikkelden zij BEET, een luxe én toegankelijke seafood & wine bar met een zwart-goud design.

Bij BEET is iedere visliefhebber welkom. Met een partner als Schmidt Zeevis zijn er meer dan genoeg vissoorten te bestellen. Van de klassieke Schmidt kibbeling tot oesters en sashimi; bij BEET worden de producten van Schmidt op hun best gepresenteerd. Dit wordt gedaan door niemand minder dan de chef van BEET: Lennart Spee. Als echte Rotterdammer had hij direct een klik met de eigenaren van BEET en zet hij nu de lekkerste visspecialiteiten op de kaart.

Wat de gerechten zo goed maakt? Het feit dat ze zo puur mogelijk worden gehouden. Alle producten gaan vers de pan in en worden nauwelijks voorbewerkt. ‘Versere vis zwemt nog’,  aldus Lennart. Één van de favorieten is de etagère met verschillende gebakken vissoorten, gerookte zalm, paling, briochebrood en Hollandse garnalen. Ideaal om te delen en je hoeft niet snel door te eten, aangezien er naast warme, ook koude vis wordt geserveerd. Lekker lang tafelen dus!

beet6

BEET is pas sinds kort open, maar het bruist nu al van de toekomstplannen. Op 9 januari is er een groots openingsfeest en in de toekomst zullen er meer avonden met live muziek georganiseerd worden. In het weekend is BEET dan ook tot 2 uur ’s nachts open voor een hapje en een drankje. Zodra BEET eenmaal soepel loopt, willen de eigenaren het concept verder uitbouwen. We zullen dus zeker nog meer gaan horen van deze unieke seafood & wine bar!

Rodezand 21, Rotterdam
www.beetrotterdam.nl

 

Noot van de redactie: in een vorige versie van dit artikel werd Schmidt Zeevis als mede-eigenaar van BEET Rotterdam omschreven, zij zijn echter een partner van BEET Rotterdam. 

Deel dit bericht: