« Terug naar nieuwsoverzicht

Bericht voor onze relaties

Blogs Bericht voor onze relaties

Beste relatie,

Afgelopen donderdag heeft de overheid het besluit genomen om consumenten toe te laten in (horeca)groothandels. Normaal gesproken zijn groothandels alleen toegankelijk voor bedrijven die zijn ingeschreven bij de KvK. Door deze regeling wil de overheid supermarkten deels ontlasten en er voor zorgen dat er voldoende is voor iedereen in Nederland tijdens deze crisisperiode.
Uiteraard geven wij als Zegro gehoor aan deze oproep en hebben wij onze deuren geopend voor consumenten. Dit betekent dat consumentklanten onze winkel bezoeken die buiten deze crisisperiode niet worden toegelaten.

De horecabranche ligt tot zeker 6 april nagenoeg stil. Gelukkig zien veel ondernemers ook kansen. Zo kan er bij veel restaurants eten worden besteld en/of worden afgehaald. We steunen deze initiatieven en denken graag met onze klanten mee. Toch zorgt deze maatregel er voor dat het grootste deel van onze voorraden, waaronder veel levensmiddelen, geen verkoop hebben. Mede om deze reden heeft de overheid besloten om deze voorraden voor iedereen die het nodig heeft beschikbaar te stellen nu de supermarkten de vraag niet aankunnen.

Uit maatschappelijk en menselijk oogpunt kunnen wij als Zegro hier niet in achterblijven. In sommige gevallen kan het zijn dat onze trouwe klanten hun eigen gasten tegenkomen in onze winkel. Echter is dit voor ons geen reden om onze voorraden achter te houden met de kans deze in een later stadium weg te moeten gooien terwijl deze hard nodig zijn in Nederland.

We zullen ten alle tijden onze trouwe klanten dezelfde service verlenen zoals zij dit van ons gewend zijn. Deze regeling is van tijdelijke aard en wij zullen na de crisisperiode ook onze deuren weer sluiten voor de consument. In de tussentijd vragen we om begrip voor de situatie.

Samen staan we sterk!

Deel dit bericht: