« Terug naar nieuwsoverzicht

Binnenkijken bij 010vodka en Slagers Gin

Blogs Binnenkijken bij 010vodka en Slagers Gin

We bezoeken de Distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam waar onder andere 010vodka en Slagers gin worden gedistilleerd. De distilleerderij stamt uit 1658 en is daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Nog steeds onafhankelijk onder 1 familie maken zij jenever, gin en vodka op ambachtelijke wijze. 

Ik word hartelijk ontvangen door John, die al 30 jaar met volle passie premium dranken distilleert. Na een kleine tour en interessante kijk achter de schermen ontmoet ik Wouter en Hubert. Twee gezellige gasten die wederom met volle overtuiging en passie beginnen te vertellen. Het is niet moeilijk om enthousiast te raken over deze unieke concepten. 

onder de boompjes

Hubert stamt uit een echte slagersfamilie. Sinds 1908 runt de familie van Linschoten een ambachtelijke slagerij aan de Lusthofstraat in hartje Kralingen. Het idee ontstond om voor het 110-jarig bestaan van de slagerij, een gin te ontwikkelen met hierin het ambachtelijke familierecept van steakkruiden verwerkt. De gin die in eerste instantie werd gemaakt voor het jubileumfeest sloeg erg aan en de vraag naar deze bijzondere gin werd steeds groter. Samen met zijn broer David en vriend Mitchel besloten ze dan ook om hun schouders eronder te zetten. Zo is dan ook de Slagers Gin geboren. Een leuk detail; bij iedere fles Slagers Gin wordt de garnituur gewoon meegeleverd. De verse sinaasappels worden gedroogd en gerookt in eigen worstmakerij. Omdat deze garnituur is ontwikkeld om de kruiden in de gin extra naar boven te halen zorgt dit voor een unieke beleving. Zoals je waarschijnlijk wel verwacht is de gin erg lekker in combinatie met tonic, maar komt hij helemaal goed tot zijn recht in combinatie met een mooi stuk vlees. 

Ook Wouter spreekt vol lof over zijn 010vodka. Als echte Rotterdammer ben je natuurlijk al direct fan van dit product. Premium vodka verpakt in een prachtige fles. Van de inhoud ga je net zoveel houden want de vodka is gemaakt van de beste graanalcohol. Deze fluweelzachte vodka met karakter drink je met je maten in de mix of puur met een blokje ijs. De signature mix ‘hou je mule’ is een mooie variant op de bekende Moscow versie en mix je met 010vodka. De kolomdistillatie van de hoogste kwaliteit graanalcohol maken de vodka zacht. Dat hij niet is gefilterd geeft hem dat rauwe Rotterdamse randje.

ketel onder de boompjes

010vodka - Artikelnr: 0555.600.16
Slagers Gin - Artikelnr: 0550.249.04

Deel dit bericht: