« Terug naar nieuwsoverzicht

Blijven vernieuwen & blijven verrassen

Blogs Blijven vernieuwen & blijven verrassen

In gesprek met de Rotterdamse no nonsense chef Kevin Valkhoff, inmiddels eigenaar van Gym & Gin. Deze trendy zaak gelegen in het mooie Kralingen is met haar internationale allure een ware hotspot geworden.

Kevin werkt al vanaf zijn 15e in de horeca en begon zijn loopbaan als stagiair bij restaurant Entresol van de gebroeders Tieleman in Rotterdam. Hij werkte onder andere bij Foodies, het fameuze restaurant van IJsbrant Wilbrenninck en Herman den Blijker. Daarna volgden negen jaren bij het fine-dining restaurant Huson, waar hij met eigenaar Frank Huson de keuken aanvoerde. In 2016 begonnen Frank Huson en zijn vrouw Maaike Groenewegen een nieuw avontuur, restaurant Gym & Gin met aan hun zijde Kevin Valkhoff. In 2019 nam Kevin Gym & Gin over.

gym gin bar

Gym & Gin trekt niet alleen de zakenmensen van het in de buurt gelegen Brainpark maar ook gezinnen, jonge stelletjes of millennials uit de buurt. Een heel gemêleerd publiek dat waarschijnlijk komt door de laagdrempeligheid en de diversiteit aan mogelijkheden. Een 4-gangen diner met een wijnarrangement of een lekker kippetje van het spit. Een sushibowl of een lekkere Gin Tonic. Het kan allemaal!

Dat ook de prijs kwaliteit verhouding zo ontzettend goed is blijkt wel uit de onderscheiding die zij hebben ontvangen van Michelin. Gym & Gin werd in 2017 namelijk bekroond met een Bib Gourmand die tot op heden behouden is gebleven. Volle smaken is het waar Kevin om gaat en die peper en zout staat er eigenlijk maar voor de sier. “Vaak ziet het er lekker uit maar dan neem je een hap en dan is het smaakloos. Ik zorg eerst voor de smaak, daarna voor de presentatie”.

gym gin zaak

De zaak heeft een industriële uitstraling maar voelt tegelijk huiselijke en intiem. Zo staan er altijd verse bloemen op tafel en is alles tot op de puntjes verzorgd. Kevin’s doel is de komende tijd om nog meer de focus te gaan leggen op wijn-spijs combinaties. Heel veel testen en de receptuur blijven perfectioneren. “Ik wil blijven vernieuwen, verrassende gerechten en constante kwaliteit. Innovatief koken en gasten blijven verrassen. Blijven groeien met de zaak en nog constanter worden in de bezetting”.

Deel dit bericht: