« Terug naar nieuwsoverzicht

Calaboose

Blogs Calaboose

De Saté-Man + Dr. = Calaboose

Mmmm saté én cocktails… De combinatie is niet alledaags, maar nu we erover nadenken wel heel lekker. Hiervoor reizen we speciaal af naar een charmant pand op de Oudedijk in Rotterdam. Dat is namelijk de plek waar Calaboose zich bevindt; de perfecte match tussen De Saté-Man en Dr. Deze nieuw geopende horecazaak heeft het allemaal: cocktails, lekker eten en een prachtige tuin. Tijd om eens nader kennis te maken!

Daan Kisman, beter bekend als De Saté-Man, begon ooit samen met zijn vader in een foodtruck. De fantastische satés werden al snel legendarisch in Rotterdam en een eigen restaurant op Zuid volgde. Daan wilde echter meer. Zijn visie was om een goede bar te combineren met zijn eigen moderne Indonesische keuken.

Dit idee leidde hem naar Arno van Eijmeren, de man achter de geheimzinnige cocktailbar Dr. Arno kampte namelijk met dezelfde ambitie; hij wilde zijn drankexpertise combineren met mooie gerechten. Een betere match hadden wij niet kunnen bedenken. De twee gingen samen op zoek naar een locatie en vonden deze in een voormalige wijnbar op de Oudedijk. De oprichting van Calaboose was een feit.

calaboose3

Maar waar komt die bijzondere naam eigenlijk vandaan? Die valt te wijten aan de geschiedenis van het pand. Behalve een wijnbar, heeft hier namelijk ook een bibliotheek en een politiebureau gezeten. Vooral dat laatste sprak de mannen aan, waardoor ze op de naam Calaboose kwamen; een ander woord voor nor. De gezellige en tropische sfeer heeft echter niets van een gevangenis en het is zeker geen straf om hier de avond door te brengen.

Uiteraard staat er saté in vele soorten en maten op de kaart. Deze wordt uitsluitend op houtskool bereid en perfect gemarineerd en geregen. Maar er zijn nog veel meer gerechten op het menu te vinden, allemaal met een knipoog naar Indonesië en in een eigentijds jasje gestoken. Tel daar nog de uitgebreide cocktail- en drankenkaart bij op en je gaat een heerlijke avond tegemoet. Bij Calaboose komen de twee ambachten perfect samen.

calaboose1

Kijk ook op: http://www.calaboose.nl/

Deel dit bericht: