« Terug naar nieuwsoverzicht

De Dagvisser

Blogs De Dagvisser

Verse vis van De Dagvisser

Scheveningen staat voor vis. Heerlijke, dagverse vis. Laat dit nu precies de specialiteit zijn van De Dagvisser, een visrestaurant gelegen in de tweede binnenhaven van Scheveningen. Dit familiebedrijf voorziet al sinds 1996, menig Scheveninger van pure visgerechten. Het restaurant is dan ook een waar begrip in Den Haag en een walhalla voor visliefhebbers. Wij gooiden een hengeltje uit en vingen het verhaal achter De Dagvisser.

De Dagvisser is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door Kees en zijn vrouw Sjanet Schot. Samen met hun team hebben zij een goedlopend visrestaurant neergezet dat inmiddels al zo’n 23 jaar bestaat. Op de passende locatie in de tweede binnenhaven kunnen tot wel 165 gasten van heerlijk, verse vis genieten. Met het terras erbij in de zomer loopt dit zelfs op tot ruim 200 gasten!

Eind 2015 hebben Kees en Sjanet flink verbouwd. Het volledige interieur van De Dagvisser is vernieuwd, maar ook de keuken, apparatuur en het terras hebben een update gekregen. Samen met een architect hebben ze een echte visserijsfeer gecreëerd. Dit thema is tot leven gebracht door gebruik te maken van veel houtwerk, touwen, netten en houten banken. Maar bovenal was het doel om laagdrempeligheid en een welkome sfeer uit te stralen. Iets wat zeker gelukt is.

Waar het om draait is echter de vis! Met een kaart vol seizoensgebonden vis zit er voor iedere visliefhebber wel een favoriet bij. Van kibbeling en lekkerbek tot een plateau vol luxe schelpdieren; er is voor iedere portemonnee en smaak wat wils. In het voorjaar en het najaar worden de nieuwe vissoorten voor het aankomende seizoen op de kaart gezet. Sommige klassiekers zijn echter altijd op de kaart terug te vinden, zoals de grote Noordzeetong en sliptong.

Deze Noordzeetong is een echte Dagvisser specialiteit van wel 500 tot 600 gram! Ook de kreeft en de verschillende soorten oesters uit Frankrijk en Ierland doen het altijd goed. Dat is waar je bij De Dagvisser op kunt rekenen: pure visgerechten. Veel gasten komen hier dan ook al jaren en kennen het vaste team persoonlijk. Gastvrijheid staat voorop en dat willen Kees en Sjanet de komende jaren graag zo houden. Bij De Dagvisser voel je je dan ook als een vis in het water.

dag

Meer over De Dagvisser: https://www.dedagvisser.nl/

Deel dit bericht: