« Terug naar nieuwsoverzicht

De ultieme Highball met Johnnie Walker

Blogs De ultieme Highball met Johnnie Walker

Johnnie Walker serveer je zoals je gast het wil: puur, met ijs (on the rocks), met een beetje (spuit)water of in de mix. Johnnie Walker Red en Black Label lenen zich perfect om Highballs mee te maken. Een Highball is een mix in een longdrinkglas van Johnnie Walker met een softdrink, ijs en vaak een garnering. We hebben 4 snelle maar heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. Snel, makkelijk en altijd een succes!

Johnnie & Ginger

 1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes;
 2. Voeg 50 ml Johnnie Walker toe;
 3. Voeg 100 ml ginger ale toe of vul het glas tot de rand;
 4. Garneer met een schijfje citroen.

Johnnie & Soda

 1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes;
 2. Voeg 50 ml Johnnie Walker toe;
 3. Voeg 100 ml soda (spuitwater) toe of vul het glas tot de rand;
 4. Garneer met een takje rozemarijn.

Johnnie & Lemon

 1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes;
 2. Voeg 50 ml Johnnie Walker toe;
 3. Voeg 100 ml citroenlimonade toe of vul het glas tot de rand;
 4. Garneer met een partje sinaasappel.

Johnnie & Cola

 1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes;
 2. Voeg 50 ml Johnnie Walker toe;
 3. Voeg 100 ml cola toe of vul het glas tot de rand;
 4. Garneer met een partje limoen.

jw zegro

Lees meer over de iconische Johnnie Walker Red Label en Johnnie Walker Black Label. 

Johnnie Walker Red Label
In 1909 kreeg ‘Special Old Highland Whisky’ de naam die we nu kennen: Johnnie Walker Red Label. Een legende werd gelijk geboren. Johnnie Walker Red Label, vanaf het prille begin al doordrongen van een baanbrekende geest, reisde “overal heen waar schepen konden varen”. Met zijn krachtige smaak en veelzijdige karakter deed de whisky het goed in alle sociaal kringen en maakte over de hele wereld vrienden. Het is nu de bestverkochte Scotch whisky ter wereld en verkrijgbaar in meer dan 180 landen. Johnnie Walker Red Label heeft meer dan 30 belangrijke prijzen gewonnen, waaronder twee Le Monde Selection Grand Golds en driemaal goud bij de internationale Wine and Spirit Competition. 

Smaak
Johnnie Walker Red Label zit boordevol specerijen en levendige, rokerige smaken. Het is een blend die lichte whisky’s van de oostkust van Schotland combineert met meer turfachtige whisky’s uit het westen, wat een buitengewone diepe smaak oplevert. Johnnie Walker Red Label ‘breekt’ rechtstreeks tegen je gehemelte met de frisheid van het spetterende water van een golf die breekt op de kustlijn, waardoor de onmiskenbare kracht van aromatische specerijen - kaneel en peper - bruist over het midden van je tong. Voor de kenmerkende, lang aanhoudende, rokerige afdronk van Johnnie Walker proef je een hint van fruitige zoetheid, zoals verse appel of peer en een zacht bedje van vanille. 

Johnnie Walker Black Label
In 1909 kreeg ‘Extra Special Old Highland Whisky’ de nieuwe naam Johnnie Walker Black Label. De whisky, omarmd door de groten op aarde, is vereeuwigd op een schilderij van niemand minder dan Winston Churchill en op het witte doek in de cult klassieker ‘Blade Runner’. Johnnie Walker Black Label is een waar icoon, erkend als maatstaf voor alle andere luxe blends. Gecreëerd met uitsluitend whisky’s uit alle 4 hoeken van Schotland die minimaal 12 jaar zijn gerijpt, heeft Johnnie Walker Black label een onmiskenbare zacht, diep en complex karakter. Het is één van ‘s werelds bestverkochte luxe Scotch whisky’s en heeft wereldwijd enorm veel prijzen gewonnen, waaronder dubbel goud bij de San Francisco World Spirits Competition. 

Smaak
Johnnie Walker Black Label is rijk, complex en ongelooflijk evenwichtig, boordevol donkere vruchten, zoete vanille en de kenmerkende rokerigheid. Een exclusieve blend van whisky’s die ten minste 12 jaar hebben gerijpt en die de smaken van whisky’s uit alle vier hoeken van Schotland samenbrengt om een ervaring te creëren die complex, diep en bevredigend is. Johnnie Walker Black Label rolt op decadente wijze over de tong, waar het intense zoete vanille smaken vrijgeeft die de weg vrijmaken voor sinaasappelschil en aroma’s van specerijen en rozijnen. De afdronk is ongelooflijk zacht en gelaagd met rijke rook-, turf- en moutsmaken. 

Deel dit bericht: