Doe eens gek met vis - 3 tips
Restoranto & Vis
Wist je dat er iedere maand op Google maar liefst 5.400 keer naar ‘Visrestaurant’ wordt gezocht? En 6.600 keer naar sushi? Dat sushi een populair visgerecht is (geworden), weten we al. Maar hoe kun je vis ook op andere, niet vanzelfsprekende, manieren presenteren? Restoranto geeft 3 tips:
Gebruik geen vis ;). Veganisme is een trend. Hierdoor zijn er vele alternatieven op de markt, zoals vegan sashimi. Dit wordt gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten en is dus geschikt voor vegans. Eens kijken wie het verschil proeft.
Probeer een gekke combinatie. Chefkok Gaëtan Colin kwam met zo’n combinatie: oesters met stukjes kiwi. Volgens kenners is dit dé perfecte combinatie tussen hartig en zoetzuur.
Mixed fish. Veel restaurants hebben een ‘mixed grill’ - waarom doen we dit niet met vis? Vissoorten die goed bij elkaar passen zijn: Mosselen, tonijn, zalm en garnalen.