« Terug naar nieuwsoverzicht

Een kijkje achter de schermen bij Snackbar Pitstop

Blogs Een kijkje achter de schermen bij Snackbar Pitstop

Foto: Marcel en Els

30 jaar een begrip naast Station Lombardijen in Rotterdam Zuid en sinds 1994 klant van Zegro. We spreken met Marcel en Els, eigenaren van deze luxe snackbar op wielen. 40 jaar wonen ze samen met hun drie Chihuahua’s en twee Ragdolls in Overschie. De Pitstop bestond al wat langer maar het is alweer 24 jaar geleden dat Marcel en Els de Pitstop overnamen. Het ondernemen zat er al vroeg in, zo zijn zij in 1990 begonnen met een Amerikaanse kar pal tegenover de Bijenkorf. Hier verkochten ze ijs, hotdogs, hamburgers en suikerspinnen. Daarna zijn ze nog een paar jaar eigenaar geweest van snackbar de Champ in Ridderkerk.

Marcel en Els kregen op een gegeven moment de tip dat de standplaats van een snackbar naast het treinstation Lombardijen ter overname werd aangeboden. Gesitueerd op een mooie plek maar de wagen was wel aan vervanging toe. Na een flinke verbouwing begon het avontuur. Sinds 2 jaar heeft de zaak helemaal een grote upgrade ondergaan. Deze gloednieuwe kar is zelfs voorzien van airco, vloerverwarming en de nieuwste snufjes. “Wij vinden service en kwaliteit heel belangrijk en werken uiteraard volgens de HACCP richtlijnen”.

De patat van Pitstop (patat of friet was nog even de discussie ;)) is inmiddels niet alleen een begrip in de buurt maar mensen komen van heinde en ver voor deze goud gebakken delicatesse. Barendrecht, Ridderkerk of het centrum van Rotterdam. “Er is zelfs een stel uit België die ieder jaar speciaal bij ons een patatje komt halen. Ze maken er dan een speciaal dagje van”.

pitstop sfeer 2

De verse aardappels direct van het land komen van H.G. Heezen. Het geheim achter de perfecte friet is een combinatie van perfect voorbakken, afbakken en de olie. Ook de juiste temperatuur is enorm belangrijk. De olie verversen we om de dag zodat we de kwaliteit kunnen garanderen.

Tot slot vroeg ik mij af wat het geheim is van 24 jaar lang, 7 dagen per week ondernemen en alsnog vrolijk achter de balie staan. “We hebben een ontzettend goed team, Anneke, Sam, Fabienne en Mo zijn echt hele fijne meiden die hard werken. Met elkaar is het erg gezellig dus daardoor houden we het goed vol. Een goed team is toch wel wat waard”. Els is tegenwoordig meer te vinden achter de schermen en fungeert als de vliegende keep. Ze kookt regelmatig voor de meiden en springt in wanneer dit nodig is.

pitstop sfeer 1

Naast de standplaats in Lombardijen staat de Pitstop ook op diverse evenementen en tijdens thuiswedstrijden bij de Kuip. Helaas staat dit door Covid-19 op een laag pitje maar hopen dat hier snel weer verandering in gaat komen. Tot slot: hoe zien jullie de toekomst van de snacks door de groeiende “healthy” markt. “Teveel is altijd slecht maar 1 x per week een snackdag is nooit verkeerd. Je lichaam heeft ook een beetje vet nodig”. Verder houden wij ons bezig met MVO en hebben we bijvoorbeeld alle plastic bakjes vervangen voor biologisch afbreekbaar karton”.

Deel dit bericht: