« Terug naar nieuwsoverzicht

Ernesto Portstroop; perfectie na 12 jaar experimenteren!

Blogs Ernesto Portstroop; perfectie na 12 jaar experimenteren!

Dick is de bedenker en de maker van Ernesto Portstroop. Ernesto is Dick’s tweede naam en klinkt een stuk lekkerder op een flesje portstroop. Hoezo portstroop hoor ik je denken? “Ik ben al zo’n 12 jaar bezig met de ontwikkeling van de ultieme stroop. Ik heb de afgelopen jaren van zo’n beetje alles wat je kunt bedenken stroop gemaakt. Van triple sec tot spinazie! Eigenlijk is het gewoon mijn obsessie geworden om de perfecte portstroop te creëren. Tot grote ergernis van mijn vriendin want elke keer als ik ga experimenteren plakt de hele keuken”.

De oorspronkelijke Brabander ging al jong aan de slag in de keuken in het Oisterwijkse dorpsrestaurant. Hier is zijn reis begonnen en het idee om de perfecte culinaire stroop te ontwikkelen ontstaan. Zijn eerste gerecht dat hij op de kaart mocht zetten was eendenborst met portstroop. Hij is toen zelf portstroop gaan maken. Al snel vloeide de vingers van gasten letterlijk over de borden. 12 jaar lang was het testen met verschillende type port, kruiden, specerijen, de seizoenen en temperaturen. “Ik gebruik alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dit is tijdrovender maar noodzakelijk want ik wil geen kunstmatige aroma’s maar de echte smaak terug laten komen”. 

ernesto portstroop sfeerkopie

Ernesto Portstroop is stroop gemaakt van echte Ruby Port. Sommigen gebruiken het als ingrediënt, anderen als eindproduct, als basis voor saus of als garnering om het bord af te maken. De stroop combineert ontzettend lekker met kaas, salades, vleeswaren en paté maar ook als ingrediënt in de keuken. Je gebruikt de stroop bijvoorbeeld om vlees in aan te braden of als marinade. De portstroop mag ook zeker niet ontbreken tijdens het barbecuen. Zo maak je namelijk de lekkerste pulled meats, sticky ribs of een mooi stuk rib eye.

Dick focust zich nu vooral op productontwikkeling. Maar jarenlange ervaring in de keuken hebben hem zeker geholpen om te leren wat een chef wil en nodig heeft in zijn keuken. Op dit moment heeft hij meerdere producten die klaar zijn om de markt op te gaan. Dan moet je denken aan een mooie port jus en een witte port stroop. Met mooie frisse zuren die goed te combineren zijn met jonge kazen en heerlijk is bij vis.

ernesto portstroop 3000

Deel dit bericht: