« Terug naar nieuwsoverzicht

Restaurant Fred

Blogs Restaurant Fred

De kazen van Fred

Werken in een sterrenrestaurant, wie wil dat nu niet? Voor Sven van Leeuwen kwam deze droom per toeval uit. Een avond invallen liep uit op een vaste plek als gastheer en fromager bij restaurant Fred. Bijna zeven jaar later werkt Sven nog steeds met veel plezier in dit stijlvolle sterrenrestaurant. Hij mag met de mooiste kaaswaren werken en kan zijn passie voor goed eten en drinken hier helemaal kwijt.

Bij restaurant Fred draait het echt om de complete beleving. Het prachtig aangeklede interieur heeft een exclusieve uitstraling. Op het bord vind je echter niets wat daar niet hoort te zijn. Geen moes, poeder of gel, maar het product zoals het is. Ook de kazen van Sven worden zonder opsmuk geserveerd. Met zijn kar vol kaas komt Sven aan tafel bij de gasten over de verschillende kazen vertellen. Achter iedere kaas schuilt namelijk een verhaal. Deze combinatie van ambiance, mooie producten en storytelling zorgt voor een totaalbeleving en de perfecte avond uit. Geen dag is hetzelfde bij restaurant Fred. Van de jongere garde tot aan vaste gasten, Sven’s publiek verschilt per dag. Met zo’n 60 verschillende kazen op zijn kar, zit er dan ook voor iedere smaak wel iets bij. Er is echter ook inzicht voor nodig om een goede kaasplank neer te zetten. Iets wat Sven goed in de vingers heeft. Door in te schatten wie hij voor zich heeft, samen te proeven en zijn verhaal op de juiste manier te brengen, weet Sven gasten steeds weer positief te verrassen.

Het samenstellen van een kaasplank doet Sven volledig op gevoel. Hiervoor is het van belang om alle kazen van smaak te kennen. Sven gaat dan ook regelmatig naar proeverijen en beurzen, om zijn kennis op het gebied van kaas te verbreden. Als groot fan van Italië, gaat zijn eigen voorkeur naar Italiaanse kazen uit. Zijn absolute favoriet is pecorino met truffel uit Sardinië. Waarom? Deze kaas is romig en pittig tegelijk, zit boordevol smaak en tintelt op je tong.

Sven’s ideale kaasplank begint echter met een blauwe Rossini, gevolgd door een zachte geitenkaas, Mont d’Or, een roodflora kaas, een stevige oude kaas en eindigt met een mooi stukje blauwe kaas. Voeg hier nog een lekkere wijn bij en het plaatje is helemaal compleet. Bedenk dan ook nog eens het schitterende decor van restaurant Fred eromheen en meerdere gangen van topkwaliteit, en de avond kan echt niet meer stuk!


www.restaurantfred.nl

 

Deel dit bericht: