« Terug naar nieuwsoverzicht

Gastrobar STER

Blogs Gastrobar STER

De ene na de andere fantastische horecazaak springt uit de grond hier in Rotterdam. Zo hebben we er sinds kort weer een absolute ster bij: Gastrobar STER. Deze splinternieuwe gastrobar van Terry Priem, onder andere bekend van restaurant Allure, vinden we middenin Kralingen. Hier opende hij eind maart voor het eerst zijn deuren, mede dankzij een unieke crowdfunding actie.

Het is vrijdagmiddag, de zon schijnt en het terras staat er uitnodigend bij. Onder het genot van een kop koffie en een huisgemaakte delicatesse praat Terry ons bij over Gastrobar STER. Want waarom koos hij voor Kralingen om zijn nieuwe horecazaak te vestigen? Het lijkt misschien een onverwachte locatie, maar hier is goed over nagedacht. Kralingen is helemaal upcoming en volgens sommigen heeft deze wijk zelfs de potentie om in dé nieuwe hotspot te veranderen.

Naast Gastrobar STER, kozen ook Vis op de Dijk en de nog te openen horecazaken Finca en een Indonesisch restaurant ervoor om zich in dit deel van Kralingen te vestigen. Een mooie kans om onderlinge samenwerkingen aan te gaan en de wijk samen in een bruisende hotspot te veranderen. Aangezien de vier concepten sterk van elkaar verschillen, kunnen zij elkaar alleen maar versterken. Iets wat Terry zeker hoopt te realiseren.

De sfeer die hij met Gastrobar STER hoopt neer te zetten is informeel, gezellig en levendig. De gastronomische gerechten worden in tapas-stijl aangeboden, maar zijn gebaseerd op de Frans-internationale keuken en laten duidelijk de topkwaliteit van de chef-kok zien. Zo staan er verschillende signature gerechten van Terry op de kaart.

IMG 1839

Zijn kookstijl bestaat veelal uit spannende combinaties die een WOW-effect opleveren bij de gast. Denk aan eendenlever met chocola of zalm-kerrie ijs. Één van Terry’s favorieten is echter de lamsnek. Deze wordt 48 uur langzaam gegaard, om vervolgens met een saus van zwarte knoflook en groene asperges geserveerd te worden. Het water loopt ons nu al in de mond!

Zeker 100 mensen zijn al zeker van plekje in het restaurant en dan bedoelen we niet alleen aan tafel. Zij deden namelijk mee aan de crowdfunding actie om het restaurant te kunnen openen. In ruil voor hun bijdrage ontvangen zij een naamkaartje op de muur en een dinerbon. Inmiddels vliegt er daarnaast ook een daadwerkelijke ster rond met de naam van Gastrobar STER. Volgens ons niet meer dan toepasselijk voor deze rijzende ster!

Kijk ook op: https://gastrobarster.nl/

Deel dit bericht: