« Terug naar nieuwsoverzicht

(H)eerlijk eten bij Smaak & Meer!

Blogs (H)eerlijk eten bij Smaak & Meer!

We rijden het mooie Maassluis in en ontmoeten Jeroen en Anita Klop, de eigenaren van Smaak & Meer. Zij blijken een ontzettend leuk, passievol en energiek koppel te zijn. We vragen Jeroen naar zijn achtergrond en het ontstaan van Smaak & Meer.

Na uitstapjes naar de reclame, marketing en informatiekunde is hij facilitair management gaan studeren. Hierna kwam Jeroen bij de beurs van Berlage terecht waar hij cateringmanager werd. Na deze fantastische ervaring is hij in contact gekomen met de Pieterskerk in Leiden. “Ik heb iets met klassieke gebouwen en horeca. Zij zochten iemand zoals ik en wat ik bij de beurs van Berlage deed. Ik heb een bedrijfsplan geschreven en ben dit gaan uitvoeren. Dit waren 5 pittige jaren waarin ik eindigde als directeur van de locatie. Dit bleek niets voor mij. Stichtingsbesturen, ballen in de lucht houden en politiek bedrijven. Ik had geen contact meer met de gasten of met het eten en drinken. Toen heb ik besloten voor mijzelf te beginnen en onafhankelijk te worden”.

“We openden een winkel in Maassluis waar je kon afhalen en waar we onze catering uitvoerden. Een onmogelijke plek voor een winkel maar de catering liep als een speer. We groeiden na een paar jaar de winkel uit maar op dat moment kwam het huidige pand in het vizier”. Samen met schoonvader Bart Klop (Atelier Boei) en zwager Jasper Klop (De Zingende Zaag) betrokken zij het oude pand van Sitton/Showtime. Pa is architect en heeft het lichtplan verzorgd en de broer is meubelmaker/aannemer en heeft het smaakvolle interieur ontworpen.

“Ik had wel het idee dat ik ooit een restaurant wilde beginnen. Ik werd 40 en gaf een feestje in Delft waar ik veel catering doe en toen heb ik gezegd; Wanneer ik 50 word geef ik weer een feest maar dan in mijn eigen restaurant. Uiteindelijk gebeurde dit dus wat sneller dan gedacht”.

IMG 1482

Het restaurant heeft haar eigen à la carte- en cateringkeuken, juist omdat het twee aparte werelden zijn, die lastig zijn te combineren. ”Ik hoef mijn chef niet mee te nemen op catering, die wordt daar doodnerveus van. Het restaurant is zijn plek wat hij perfect runt dus hier moet hij ook vooral blijven”.

De kracht van Smaak & Meer is dat de catering en het restaurant een verlengde van elkaar zijn. Op locatie krijg je Smaak & Meer en in het restaurant ook. “Cateren we je bruiloft? Dan kom je proeven in het restaurant en tijdens het proeven maken we de offerte. Dat werkt gewoon heel plezierig. Ik wil je gezien hebben en horen wat je lekker vindt. Het uitgangspunt is altijd geweest dat we met biologische producten werken, puur en vers. Geen liflafjes en tierelantjes maar gewoon echt puur koken”.

Deel dit bericht: