Hellmann’s Vinaigrettes: een palet aan nieuwe smaken

Nu plantaardig eten aan populariteit wint, worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan salades. Salades moeten een voedzame en volwaardige maaltijd zijn, met perfect op elkaar afgestemde ingrediënten. Met dit stappenplan maak je een goed uitgebalanceerde salade die niet alleen voedzaam is, maar ook nog eens smaakvol en verrassend.
Stap 1: Begin met een goede basis
Een goede salade begint natuurlijk met een lekkere, verse, bladgroente basis. Hierbij kun je voor één soort gaan, maar je kunt ook verschillende soorten mixen. Wil je jouw gasten een écht verrassende salade aanbieden? Kies dan niet voor klassieke soorten sla, maar ga voor de minder bekende soorten. Denk aan witlof, romaine, palmkool of babyspinazie. Of kies voor boerenkool, bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen.
Stap 2: Zorg dat de salade goed vult
Steeds meer mensen bestellen een salade als hoofdgerecht. Een salade moet dus niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam. Combineer daarom granen, zaden en peulvruchten. Hier zitten veel vezels in die zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Vergeet ook de zoete aardappel niet. Deze groente zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Slim om te vermelden op je menukaart, nu steeds meer gasten kritisch naar de voedingswaarde kijken. Natuurlijk is het belangrijk om je gerecht af te stemmen op de slasoort: welk type combineert perfect met welke graansoort?
Stap 3: Voeg kleur en smaak toe
Een explosie van kleuren door middel van bijvoorbeeld groenten op het bord, maakt elke salade instagrammable. Trendy groenten die het goed doen in een salade: artisjok, pastinaak en heerlijke zoete oranje bietjes. Vraag je af welke groente goed combineert met welke sla en topping. Denk ook na over de bereidingswijze die hier goed bij past. Als je de groenten vooraf al grilt, inlegt of bakt in kruiden geef je ze meer karakter en smaak en zijn ze langer houdbaar. Zo verras je je gasten met een smaakexplosie en hoef je zelf minder weg te gooien.
Stap 4: Bied vlees, vis of vega(n) opties aan
Geef je gasten voor een extra bite de keuze uit vlees, vis of vega(n) ingrediënten voor hun salade. Denk bijvoorbeeld aan krokant gebakken bacon of garnalen. Maar vergeet ook de groeiende groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten niet. Zorg dus dat je ook altijd voldoende vega(n) opties als falafel, tempeh of vegetarisch vlees kunt aanbieden. Of verras je gasten met ‘spek’ van oesterzwammen! Let er hierbij op dat je gerecht een uitgebalanceerd geheel is. Qua smaakbalans, maar ook wat betreft voedingswaarde.
Stap 5: Vergeet de toppings niet
Een salade zonder toppings is natuurlijk niet af. Dit is het moment waarop jij iets extra’s toevoegt aan de salade voor je gasten. Zoet, zuur of hartig? Of juist een extra lekkere crunch met walnoten, pijnboompitten of geroosterde kikkererwten? Serveer de topping die de salade compleet maakt.
Stap 6: Maak de salade af met een vinaigrette
Tot slot is er nog één essentieel ingrediënt dat je salade maakt of breekt: een vinaigrette. Een vinaigrette brengt een salade op gang en maakt het tot een geheel. Met vier verrassende smaken biedt Hellmann’s voor elke salade een bijpassende vinaigrette. Combineer je salade bijvoorbeeld met de Appel Avocado Vinaigrette of de Citrus Gember Vinaigrette.
Wil je de Hellmann’s Vinaigrette Appel Avocado gratis proberen? Vul dan het formulier in op deze pagina en vraag jouw sample aan.
Benieuwd naar de nieuwe vinaigrettes van Hellmann’s? We hebben 3 heerlijke salades voor je geselecteerd. Bekijk de recepten en laat je inspireren!
Thaise rijstnoedel salade
Ingrediënten voor 10 personen
- 500 g rijst noedels
- 3 st rode grapefruit
- 1 st mango, harde onrijpe
- 50 g lente-ui
- 1 st rode ui
- 3 st mini komkommer
- 1 st japanse/ paarse radijs
- 2 st limoenblad
- 10 g rode chili peper
- 150 g taugé
- 10 g sesamzaad
- ½ bakje Ghoa cress
- 5 g Thaise basilicum
- 5 g munt
- 3 dl Hellmann’s Vinaigrette Citrus Gember
Bereiding
Salade:
- Week de rijst noedels gedurende 1 uur in koud water.
- Kook de rijst noedels in ca. 1 minuut beetgaar in water met wat zout en spoel ze koud.
- Snijd de grapefruitpartjes uit.
- Schil de mango en snijd deze in julienne.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en de rode ui en komkommer in partjes.
- Schil de radijs en snijd deze in plakjes en het limoenblad en de chili peper in fijne julienne.
- Maak de taugé schoon en rooster de sesamzaadjes.
Opmaak:
- Maak de noedels aan met wat vinaigrette en verdeel ze over de bowls.
- Verdeel de gesneden grapefruit, mango, lente-ui, rode ui, komkommer, radijs, chilipeper en de taugé over de noedels. Maak de salade af met de kruiden, sesamzaadjes en de rest van de vinaigrette.
Geroosterde bieten en bospeen salade met sumak
Ingrediënten voor 10 personen
- 800 g bospeen
- 1 kg gekookte bieten
- 10 g Knorr Primerba Tijm
- - g olijfolie
- - g zout & peper
- 4 st bloedsinaasappel
- 10 st radijsjes
- 100 g spinazieblaadjes
- 100 g granaatappelpitjes
- 2 g sumak
- 3 dl Hellmann’s Vinaigrette ananas kokos
Bereiding
Groenten:
- Schil de bospeen en snijd ze in gelijkmatige stukken.
- Snijd de bieten in gelijkmatige stukken
- Meng de groenten afzonderlijk van elkaar met tijm en olijfolie en kruid ze met zout en peper.
- Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
Garnituur:
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze op de mandoline in plakjes.
- Was de spinazie blaadjes en slinger ze droog in een slacentrifuge.
Opmaak:
- Verdeel de geroosterde bieten en de wortel over de borden.
- Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de gesneden radijs.
- Maak de salade af met spinazie, granaatappel, vinaigrette en wat sumak.
Roodlof salade met bieten, sinaasappel, vijgen en granaatappel
Ingrediënten voor 10 personen
- 250 g radicchio
- 250 g roodlof
- 1,2 kg bietjes, gekookte
- 8 st vijgen
- 4 st bloedsinaasappel
- 1 st rode ui
- 120 g walnoten, gepelde
- 100 g granaatappel, pitjes
- 1 bakje sakura cress
- 3 dl Hellmann’s Vinaigrette Citrus Gember
Bereiding
Salade:
- Pluk de radicchio en snijd de roodlof grof.
- Snijd de gekookte bietjes in stukken en de vijgen in partjes.
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
- Snijd de rode ui in reepjes en rooster de walnoten in de oven.
Opmaak:
- Verdeel de gesneden bietjes over de borden.
- Verdeel daarover de geplukte radicchio, roodlof, vijgen, sinaasappelpartjes, rode ui, walnoten en de granaatappelpitjes.
- Maak de salade af met de vinaigrette en de sakura.
Sampleactie geldt voor Zegro bezorg- en winkelklanten. Het sample is af te halen in de winkel. Worden jouw bestellingen bezorgd? Dan wordt de sample automatisch aan je bestelling toegevoegd.