« Terug naar nieuwsoverzicht

Hummus is hip

Blogs Hummus is hip

Hummus

Dankzij de groeiende trends op het gebied van vegan en gezonde voeding, heeft hummus de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De kikkererwtenpasta is tegenwoordig niet meer weg te denken als dip op de borreltafel. Dit was 10 jaar terug wel anders, toen hummus nog als een vreemde eend werd gezien. Hummus heeft dan ook moeten vechten voor een plek op menukaarten. Deze superfood heeft haar plek in onze harten nu echter voorgoed veroverd. 

 

kikkererwtenWat zit er in

Hummus is zeer eenvoudig te maken en door de grote variatie in smaken makkelijk te combineren. Het hoofdbestanddeel van hummus zijn geweekte en gekookte kikkererwten. Deze erwten worden vervolgens gepureerd en vermengd met kruiden, sesamzaadsaus en tahin. Naast naturel hummus zijn er ook vele smaakvariaties te vinden; zoals avocado, zoete aardappel, zongedroogde tomaat, geroosterde groenten, pompoen en zelfs curry hummus.

Waar komt het vandaan

Hoewel hummus hier als een hip en nieuw product wordt gezien, wordt dit al eeuwenlang gegeten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Sommige bronnen beweren zelfs dat hummus het oudst bereide gerecht ter wereld is. Dit is echter nooit bewezen. Oorspronkelijk komt hummus uit de Libanese keuken, maar ook hier verschillen de meningen over. Zo heerst er tot op de dag van vandaag ruzie tussen Israël en Libanon over wie hummus aan zijn keuken mag toeschrijven.

Waarom hummus een hit is

De kikkererwten in hummus zitten vol eiwit, wat het een goede vleesvervanger maakt. Hierdoor vormt hummus een perfecte toevoeging aan gerechten, helemaal als je inspiratie nodig hebt voor een vegan menukaart. Daarnaast werkt hummus cholesterolverlagend en zorgen de eiwitten en vezels in hummus sneller voor een vol gevoel. Dit betekent dat hummus niet alleen het ideale vegan product is, maar ook nog eens enorm gezond is!

 Hummus

Ben jij al overtuigd van de mogelijkheden van hummus? Wraps, broodjes, salades, dips, rijstgerechten… De recepten met hummus zijn talrijk. Laat je daarom inspireren door deze superfood. Één ding is namelijk zeker: hummus is hip en onmisbaar op de menukaart nu.

 

 

Deel dit bericht: