« Terug naar nieuwsoverzicht

Inside Meatcave

Blogs Inside Meatcave
In een kleine, donkere kelder in Leiden ontstond Meatcave. Er was geen ruimte voor een keuken, dus werd ervoor gekozen om al het eten met een barbecue klaar te maken. Zonder menu en met een Big Green Egg als enige keukenapparatuur gingen ze aan de slag. Al snel groeide Meatcave uit tot een uniek barbecue concept, waar gasten zich heerlijk kunnen laten verrassen door gerechten van de Big Green Egg. 
 
Na een aantal mooie beginjaren in de kelder in Leiden, viel het doek voor Meatcave Leiden. Ze moesten weg uit de kelder. Gelukkig nodigde het Centrum Management van Rotterdam Meatcave uit om zich in Rotterdam te vestigen. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Meatcave verhuisde naar de benedenverdieping van een pand aan de Eendrachtsweg, op een steenworp afstand van de populaire Witte de Withstraat. Nieuwe kelder, nieuwe kansen, maar hetzelfde concept.
 
Wanneer je dit sfeervolle restaurant binnenloopt, komen de overheerlijke barbecue luchten je al tegemoet zweven. Op dat moment weet je dat het een mooie avond wordt. Doordat er geen menu is, weet je echt niet wat je gaat eten. Je kunt dus heerlijk ontspannen achterover leunen en je laten verrassen door verschillende vleesgerechten. Misschien ontdek je zelfs wel dat je meer lust dan je dacht. 
 
De keuze om zonder vast menu te werken was eenvoudig: in de kelder in Leiden was het roeien met de riemen die ze hadden. Het verrassingseffect heeft Meatcave inmiddels echter tot een uniek concept gemaakt. Gasten kunnen zelf kiezen hoeveel gangen ze willen, de rest is aan de chef-kok. Meatcave werkt hierbij alleen met biologisch vlees van Zegro. 
 
Elke week veranderen de gerechten. Van heerlijk buikspek tot Argentijnse chorizo, iedere keer weer laat de chef-kok zijn fantasie de vrije loop gaan. Er is nooit iets hetzelfde en er wordt precies ingekocht wat Meatcave nodig heeft. Op deze manier is er nooit verspilling en kunnen gasten iedere week weer verrast worden met iets nieuws. 
 
De gerechten worden via live cooking op de Big Green Egg bereid. Meatcave werkt met echte specialisten op het gebied van deze grote groene barbecue. Door de keuken verspreid staan een aantal van deze Big Green Eggs in verschillende soorten en maten. ’s Middags tijdens de mise en place wordt alles voorgesneden en voorbereid, maar zodra de avond valt gaat alle overige apparatuur uit en wordt er enkel nog met de Big Green Egg gekookt. Dan is het tijd om je te laten verrassen… 
 
Deel dit bericht: