« Terug naar nieuwsoverzicht

Winter wonder wijnbar Janssen & van Dijk

Blogs Winter wonder wijnbar Janssen & van Dijk

Winter wonder wijnbar

Wat doe je wanneer er tijdens het uitgaan nergens een goed glas wijn te krijgen is? Dan begin je gewoon een eigen wijnbar! Het overkwam Saraja van Dijk zo’n 15 jaar geleden. Als echte wijnliefhebber ergerde zij zich aan het feit dat er alleen in sterrenzaken een goed glas wijn geschonken werd en niet in cafés. Daarom besloot zij samen met haar man Albert van Dijk Wijnbar Janssen & van Dijk te beginnen. Een laagdrempelige wijnbar, zonder poespas.

janssen1 compressor

Wijnbar Janssen & van Dijk wordt door sommigen omschreven als een wijnbar in de sfeer van een bruine kroeg, door anderen als een bruine kroeg met goede wijnen. Het is maar net hoe je het bekijkt. Dat deze plek warmte en knusheid uitstraalt is in ieder geval een ding dat zeker is. Wijnbar Janssen & van Dijk is de ideale plek om gezellig met vrienden van een goed glas wijn te genieten. Voor een schappelijke prijs krijg je hier kwaliteitswijnen vergezeld met heerlijke hapjes. De relaxte omgeving zorgt er bovendien voor dat je echt even kunt ontspannen.

Tijdens de feestdagen zit de sfeer er pas écht in. De uitgebreide feestversiering van Janssen & van Dijk is inmiddels legendarisch. Mensen uit heel Nederland komen ieder jaar speciaal voor deze versiering naar Rotterdam. Half november worden namelijk door Multi Flora, in één nacht, meerdere grote berkenbomen met takken vol lichtjes in de wijnbar neergezet. Een betoverend decor, waarbij gasten zich echt in een winterwonderland wanen.

Volgens traditie komen alle vaste gasten Kerstavond bij Janssen & van Dijk vieren. Met een DJ en een ruime voorraad wijn worden de Kerstdagen in stijl ingeluid. Op Tweede Kerstdag kan daarnaast aangeschoven worden voor het diner. De hapjes van wijnbar Janssen & van Dijk gaan namelijk verder dan een gewone bitterbal. Van kaasfondue tot gamba’s of een uitgebreide lunch; de keuze is ruim.

Nog ruimer is de variatie aan wijnsoorten. Zo staan er standaard vier verschillende witte wijnen, vier rode wijnen en twee rosé soorten op de kaart en dan hebben we het alleen nog maar over de huiswijnen. Ga je liever voor een rode wijn uit de Portugese wijnstreek Douro, een top wijn als de Meursault óf Saraja’s persoonlijke favoriet: de Chardonnay Viognier? Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Janssen & van Dijk!

www.wijnbarjanssenenvandijk.nl

Deel dit bericht: