« Terug naar nieuwsoverzicht

Landzicht en Zegro

Blogs Landzicht en Zegro

Boerderij Landzicht is de 100% biologische boerderij van de familie Visser (Mees, Ageeth en zoon Floor) in Strijen, Zuid-Holland. In 1988 werd deze boerderij als één van de eerste boerderijen in Nederland gecertificeerd biologisch. Mees besloot om naar biologisch over te schakelen omdat hij een steeds grotere afkeer kreeg van de kunstmest en bestrijdingsmiddelen die nodig waren voor de teelt. Hij zag dat die manier van landbouw niet toekomstbestendig kan zijn.

download

Op de ongeveer 40 hectare die Landzicht beslaat worden meer dan 30 verschillende soorten groenten geteeld. Deze groenten groeien te midden van knolwilgen, hagen en singels. Tevens zijn er twee hoogstamfruitboomgaarden, een kruidentuin en een bloementuin. De familie Visser teelt al deze producten geheel zonder kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Dit vraagt dan ook om een totaal andere kijk op groei en bloei.

Biologisch telen

De biologische boeren zijn ervan overtuigd dat gif niet in de landbouw en dus in ons voedsel thuishoort. Door de bodem en het bodemleven juist te voeden, zijn er genoeg natuurlijke voedingstoffen voor de plant om op eigen kracht te groeien en groot en sterk te worden. Daardoor is er geen gif nodig om de plant te beschermen. Dit in tegenstelling tot kunstmest, waarbij de plant opgejaagd wordt om te groeien en er enkel voedingstoffen uit de grond gehaald worden, maar niets wordt teruggegeven. Door dit opjagen wordt de plant kwetsbaar en vatbaar voor ziekten, wat het gebruik van gif noodzakelijk maakt met desastreuze gevolgen van dien.

Boerderij 2 Business

Met Landzicht Biologisch, Boerderij 2 Business beschikt Landzicht sinds 2017 ook over een groothandelstak. Samen met andere biotelers bundelt Landzicht haar producten om zo grote hoeveelheden te kunnen leveren. Op dit gebied biedt Landzicht een totaalassortiment van biologische aardappelen, groente en fruit; met de nadruk op lokale AGF van het seizoen.

Als toonaangevende lokale groothandel past dit perfect bij Zegro. Op deze manier kan een groot deel van de oogst direct afgezet worden in de regio; de korte keten. Wij zijn dan ook sinds kort de trotse nieuwe partner van Landzicht. Samen streven we naar een grotere afzetmarkt voor biologische groenten en fruit in de regio. Wil jij een bezoek brengen aan Boerderij Landzicht en met eigen ogen zien waar je producten vandaan komen? Neem dan contact op met je accountmanager.

Deel dit bericht: