« Terug naar nieuwsoverzicht

Le Frique; een culinaire variant op de bekende frikandel

Blogs Le Frique; een culinaire variant op de bekende frikandel

Classique en Unique voor de borrelkaart!

Le Frique is de culinaire variant op de bekende frikandel. Onder het motto: ‘terug naar de oorsprong’ is Le Frique bereid uit kwaliteitsvlees van varkens en kippen, verrijkt met eigen specerijen- en kruidenmix. Het resultaat is een natuurlijk product, rijk aan smaak en te gebruiken als kwalitatieve snack voor tussendoor, maar ook als gerecht bij diner, barbecue of hapje bij de borrel.

Op 17 maart 2018 om 18:45 staarden Frank en Pieter verbaasd naar een schoon lege schaal. Beide zojuist de eindpresentatie van een slagersworkshop afgerond waaraan ze hadden deelgenomen. Hun handgedraaide frikandellen waren als eerste door de aanwezige gasten soldaat gemaakt. Ze keken elkaar aan: ze hadden een kwalitatief alternatief voor de meest gegeten snack van Nederland opnieuw uitgevonden. Het idee voor Le Frique was geboren.

Wat hebben een Rotterdamse bankier en een ICT-consultant te zoeken in een ogenschijnlijk verzadigde markt van de meest gegeten snack van Nederland? ‘Helemaal niets’, concludeerden ze beiden en richtten zich daarom met aandacht op de creatie van een kwalitatief slow food alternatief dat ze zelf het lekkerst vonden. De eettafel thuis, de barbecue en de betere borrel dienden hierbij als vertrekpunt.

le frique foto1

Na een klein jaar van bevlogen onderzoek naar recepturen, kook-, grill-, bak- en braad proeven in de keuken was een eerste selectie varianten gereed. Proeverijen aan de eigen keukentafel met vrienden en kennissen konden steevast rekenen op grote belangstelling. Wederom snel lege schalen. Deze proeverijen leverden een aantal smaakvariaties op waarvan Frank en Pieter er vervolgens twee uitwerkten. De Le Frique classique en de Le Frique unique.

‘Goed bezig!’ Met die uitspraak en een stevige handdruk betrokken Frank en Pieter in januari 2019 hun toenmalige foodlab op Katendrecht in Rotterdam. Daar vervolmaakten ze met hulp van experts en het zakelijke netwerk uit hun vorige leven Le Frique tot een product dat klaar was om volgens de hoogste standaarden professioneel te produceren. Kwaliteit, verfijnde smaak en herkenbare textuur worden steevast geproefd en bewaakt door de heren zelf. Er worden geen concessies gedaan

Le Frique is een geheel zelf ontwikkeld, kwalitatief product waarin volwaardig kip- en varkensvlees is verwerkt. De onderscheidende, verfijnde smaak wordt daarnaast bereikt door de wat grovere maling van het vlees en de variatie met verschillende specerijen en kruiden. De frikandel zoals deze ooit bedoeld was.

le frique foto 2

De frikandellen zijn verkrijgbaar in het standaard gewicht van 80 gram en als 30 grams borrelvariant, “apéritif“. Met Le Frique classique is het allemaal begonnen. Een eerbetoon aan de oerfrikandel – toen nog frikadel, zonder n – , een platte gehaktbal waarvan de oorsprong terugvoert naar de 17e eeuw. Een verrassende versie op de classique variant is Le Frique unique. Licht gekruid met venkelzaad. Dit geeft een anijsachtige boventoon aan het vlees en combineert verrassend met de toegevoegde knoflook en ui.

Benieuwd naar deze culinaire frikandellen? De Le Frique classique en Le Frique unique koop je in de winkel of bestel gemakkelijk online. Beide varianten zijn verkrijgbaar in 30 en 80 gram.

Deel dit bericht: