« Terug naar nieuwsoverzicht

Next Gen. Chef of Rotterdam 2019

Blogs Next Gen. Chef of Rotterdam 2019

Dé kookwedstrijd voor een nieuwe generatie chefs

Dit jaar organiseerden wij wederom kookwedstrijd Next Gen. Chef of Rotterdam. Dat deden we samen met De Buik Agency, het culinaire marketingbureau van De Buik, en Pierrot van Straten van 010Horecaopleidingen. Tijdens deze culinaire wedstrijd gingen vijf duo’s de strijd met elkaar aan om die felbegeerde titel van Next Gen. Chef of Rotterdam 2019 te bemachtigen. Het draaide uit op een ongekend vertoon van talent, verdeeld over twee masterclasses en dé finale.

Dit zijn de talentvolle duo’s die dit jaar deelnamen:

  • Charony Rademaker & Samuel Valentim Miranda Costa Sa
  • Zoey Nap & Abel van Houwen
  • Salvador Couto Martins & Nanne van Leeuwen
  • Yvan Hoeing & Joep de Blois
  • Leonid Levitsev & Niels Jole

 

Next Gen Chef

Next Gen. Chef Masterclass 1

Het eerste moment waarop de deelnemers in actie komen is daar! Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam krijgen de teams voor het eerst de concurrentie te zien en maken ze kennis met mentor en begeleider Pierrot van Straten. Verdeeld in twee groepen, krijgen de duo’s een rondleiding over de beursvloer. Hierbij brengen ze een bezoek aan de stands van een aantal van onze leveranciers, waaronder Bussing Brood, Altoni Pasta en Yama Food. Daarnaast gaan ze in de pop-up keuken van FM Grootkeukentechniek onder begeleiding van Pierrot aan de slag met het maken en presenteren van patisserie.

 

 

Next Gen

Next Gen. Chef Masterclass 2

De tweede masterclass vindt plaats bij ons in de winkel. Na wat motiverende woorden van Commercieel Directeur William Domenech, is het tijd voor een uitgebreide rondleiding door de winkel. Iedere afdeling wordt uitgelicht en hier en daar wordt zelfs geproefd. Bij Slagerij de Bloois krijgen de kandidaten een cursus uitbenen en ook Schmidt Zeevis haalt een paar mooie stukken vis uit de kast. Deze vis maken de kandidaten vervolgens klaar in het Smaakcollege, zodat zij vast kennis kunnen maken met de keuken en de wedstrijdrichtlijnen.

 

 

 

Gerecht

Dé finale

Het moment is aangebroken om voor eens en voor altijd te beslissen wie de Next Gen. Chef of Rotterdam 2019 is! De grote finale bestaat uit twee rondes, waarbij de kandidaten in het Smaakcollege met een black box aan de slag gaan. Deze black box bevat onder andere kabeljauw, zeetong, coquilles, wortel, limoen, bloemkool, tomaat, aardappelen, courgette en Enoki paddenstoelen. Vol goede moed gaan de kandidaten hiermee aan de slag om binnen 2 uur een topgerecht voor vakjury neer te kunnen zetten.

 

 

De vakjury, bestaande uit Claire Tuns (De Buik), William Domenech en Merijn Sips (Three), krijgt na afloop van ronde 1 vijf smaakvolle gerechten voorgeschoteld. Deze gerechten worden beoordeeld op basis van creativiteit, presentatie, bereiding en techniek. Helaas kunnen er maar drie duo’s door naar de laatste ronde. Charony, Samuel, Yvan en Joep moeten daarom het veld ruimen. Toch gaan ze niet geheel zonder lege handen naar huis; ze krijgen een jaar lang toegang tot onze winkel. Bovendien kunnen zij zeer trots zijn op de prachtige gerechten die ze hebben neergezet.

Next Chef

In de laatste ronde begint de spanning op te lopen. De kandidaten koken met wat ze nog over hebben uit dezelfde black box. Wederom laten de duo’s verschillende presentaties, technieken en gerechten zien van een ongekend hoog niveau. De jury gaat in beraad en wijst Zoey en Abel uit tot de Next Gen. Chefs of Rotterdam 2019! Zij ontvangen naast de titel een flitsend Deejo mes, rondleidingen bij Schmidt Zeevis en Verstegen Spices, een diner voor twee bij Three en een jaar lang toegang tot onze winkel. De tweede plaats gaat naar Niels en Leonid en de derde plaats is voor Salvador en Nanne. Ook zij gaan niet met lege handen naar huis en ontvangen een rondleiding bij Schmidt Zeevis en toegang tot onze winkel.

Wij zijn enorm trots op alle kandidaten en feliciteren hen met deze mooie prestaties! Houd deze talenten zeker in de gaten, dit zijn namelijk de chefs van de toekomst. Zocht iemand toevallig nog een kooktalent in de dop?

Bekijk alle foto's van de wedstrijd in onze fotogalerie!

 

 

Deel dit bericht: