« Terug naar nieuwsoverzicht

Old Dutch; Rotterdamse klassieker

Blogs Old Dutch; Rotterdamse klassieker

Rotterdamse klassieker Old Dutch

Zoals de naam al aangeeft, is Old Dutch een klassiek Hollands restaurant met een rijke historie. De geschiedenis van dit restaurant gaat helemaal terug tot 1932. In dit verre verleden was Old Dutch nog op de Coolsingel gevestigd en was het een populaire uitgaansgelegenheid onder welgestelde Rotterdammers. Toen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog Rotterdam bombardeerden, werd het originele restaurant echter verwoest. Er werd een noodgebouw opgezet aan de Rochussenstraat en tot op de dag van vandaag kun je Old Dutch hier nog steeds vinden.

Rochussenstraat Old Dutch 1964

Old Dutch is het enige overgebleven gebouw van het noodwinkelcentrum dat rond 1940 werd gebouwd, ter vervanging van door het bombardement verwoeste winkels. Vanwege de culturele en historische waarde van het gebouw, is Old Dutch dan ook op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Tegenwoordig zijn de traditionele elementen uit deze turbulente tijd nog steeds in het interieur van Old Dutch terug te vinden. De traditionele en klassieke elementen worden nu echter wel gecombineerd met een moderne touch.


In de jaren 60 kwamen havenbaronnen, reders, kapiteins en zakenlieden naar Old Dutch om hun zaken te bespreken. Dit was de plek waar de grote deals van de scheepvaart werden gesloten. Ook nu nog staat Old Dutch bekend om haar zakelijke arrangementen. De klassieke Franse keuken en uitmuntende service zorgen ervoor dat zakenlunches en -diners soepel verlopen. Bovendien maken het ruime interieur en grote tafels Old Dutch tot de ideale business-setting.

Top service en gerechten op niveau staan hoog in het vaandel bij Old Dutch. Ze werken enkel met geschoold personeel, dat kennis van het vak heeft. Deze kennis delen ze graag met anderen, daarom is Old Dutch ook leerbedrijf.

Zodra de gasten aan tafel gaan staan de drankjes al zo goed als klaar. Dat is het serviceniveau dat je bij Old Dutch kunt verwachten. Maar ook het menu vol seizoensgerechten is van topkwaliteit. Zo kan er in het najaar van wild genoten worden. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig klaargemaakte fazant, waarbij het bord aan de tafel wordt opgemaakt. Daarnaast wordt ook veel met verse vis gewerkt, zoals tarbot, kabeljauw en zeebaars. Ook voor een goed stuk vlees ben je bij Old Dutch aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van een echte Amerikaanse runderentrec├┤te? Toch liever oesters of kreeft? Geen probleem, buiten de kaart om denken de koks van Old Dutch graag mee over jouw perfecte gerecht.

Niet zo gek dat Old Dutch ruim 19 jaar een Michelinster heeft gehad en tot op heden, met een beoordeling van drie couverts, nog steeds hoog scoort in de Michelingids. Generatie op generatie heeft dit historische restaurant al bezocht. Van bruiloften tot begrafenissen, Old Dutch heeft alles meegemaakt. Deze rustieke plek heeft daarom een speciale plek in de harten van vele Rotterdammers. Op naar nog een glansrijke eeuw met Old Dutch!

Kijk ook een op www.olddutch.net

 

Deel dit bericht: