« Terug naar nieuwsoverzicht

Opgeven bestaat niet!

Blogs Opgeven bestaat niet!

Een nieuwe zaak opzetten tijdens Covid, niet veel mensen doen het hem na. Hoe overleef je deze periode wanneer je net alle papieren getekend hebt? We spreken met Hao En, eigenaar van Gracy’s in Rotterdam en sinds kort De Lachende Chinees. De Lachende Chinees is een Chinees restaurant in een nieuw jasje. Wereldse gerechten op z’n Rotterdams. “Ik ben een Singaporees opgegroeid in Rotterdam Zuid maar heb Chinees bloed. Deze combinatie proef je terug in mijn menu. Gewoon lekker eten”.

Hao En wilde een nieuwe ‘gezinsvriendelijke’ horecagelegenheid starten. “Ik woon in Rotterdam Noord met mijn gezin en miste hier een kind- en gezinsvriendelijk restaurant. Dit was de insteek vóór Covid”. Met nog een parttime baan in het onderwijs, een kind en zwangere vrouw heeft hij dan ook zijn ondernemersplan een beetje moeten wijzigen. Het concept is gebleven maar zijn menukaart is veranderd.

Geen driegangenmenu’s maar een kroketje, sushi, een gegrild kippetje of een sateetje. Soda’s, premium soda’s, cocktails en wijntjes. Ook als veganist kun je je hart ophalen. Hao En wil echt een wijkfunctie creëren. De samenleving terug zien en een weerspiegeling zijn van de wijk. Zijn kennissen Peer en Jacobs (designersduo uit Brabant o.a. bekend van Paleis voor een prikkie) zijn verantwoordelijk voor het stijlvolle interieur.

Hao En komt uit een ondernemende familie. De wens was altijd voor zichzelf te beginnen maar hij heeft altijd gezegd dat dit pas na zijn 30e zou gaan gebeuren. Nog even leuke dingen doen en vooral veel leren. Hij heeft onder andere in het Hyatt gewerkt in Beijing, was in 2008 assistent hoofd beveiliging en jurist tijdens de Olympische Spelen in Beijing en heeft in 2012 tijdens dezelfde Spelen in London mogen koken. Sinds zes jaar is hij eigenaar van Gracy’s, een American diner aan het Schouwburgplein en daarnaast is hij ook al twaalf jaar werkzaam als docent bij Lentiz.

Ik vroeg mij af hoe Hao En alle ballen in de lucht houdt met zijn privé situatie, werk in het onderwijs en zijn horecazaken. Dit lukt Hao En namelijk aardig goed. Lesgeven blijft hij doen want het pedagogische aspect geeft hem energie. Met een hoogzwangere vrouw en alle facetten die komen kijken bij het openen van een nieuwe zaak kun je maar beter positief zijn. “Natuurlijk heb ik ook mindere dagen, het is niet leuk om in deze tijd een zaak te beginnen maar we blijven positief”.

Hao En wat zou je mee willen geven aan je collega’s? “Kijk naar de mogelijkheden en probeer oplossingsgericht te denken. Leuk is het niet maar we komen er wel. Help elkaar en wees eerlijk naar jezelf en je medewerkers. Ook zij willen zekerheid. Gebruik deze tijd ook om naar jezelf te zoeken en ga terug naar je roots”.

Tot slot vroeg ik wat wij als groothandel voor Hao En kunnen betekenen. “Meer veganistische (diepvries)producten maar daarnaast ben ik al erg blij met de bedrijfsvoering van Zegro. Zegro heeft met mij in de opstartfase meegedacht met de accountmanagers van hoofdleveranciers om zaken operationeel te krijgen”

DE LACHENDE CHINEES 3

Assistent Natasa en eigenaar Hao En

Deel dit bericht: