« Terug naar nieuwsoverzicht

De Majesteit

Blogs De Majesteit

Raderstoomboot de Majesteit

Is dit een droom of zijn we zojuist op de Titanic beland? Omringd door karakteristieke salons en de ambiance van een klassiek schip, voelt het alsof we terug in de tijd zijn gegaan. We zijn aan boord gestapt bij de enige werkende raderstoomboot in Nederland; De Majesteit. Een unieke, varende evenementenlocatie met een rijke geschiedenis. Zo heeft de enige echte Elvis dit dek nog bewandeld. Wij haalden oude herinneringen op met directeur Klemens Key over zíjn Majesteit.

Klemens en Christine 

Oude stoomschepen restaureren is een echte passie van Klemens, die er al sinds zijn vroege jeugd in zit. Als klein jongetje kocht zijn vader de Alma, een varende bruine kroeg vol muziek en lekker eten. Zijn vader had geen verstand van boten, maar wel een neus voor horeca met sfeer en entertainment. Wanneer de boot het decor voor Peppie en Kokkie wordt, krijgen ze grote bekendheid en heeft de kleine Klemens zelfs een figurantenrol te pakken. Dit is het moment dat hij voorgoed wordt besmet met het schepenvirus.

Enkele jaren en verschillende stoomschepen later, begint Klemens in 1990 zijn eerste eigen horecaconcept te water; De Nederlander. In 1993 volgt De Majesteit. Beide raderstoomschepen zijn volledig gerenoveerd en herbouwd naar hun originele staat. Dat was ook wel nodig, want deze schepen hebben de oorlog nog meegemaakt, zijn jaren in lijndienst geweest en ingezet als rondvaartboot in Duitsland. De Majesteit heeft zelfs de jonge Elvis Presley aan boord mogen ontvangen voor de opnames van zijn G.I. Blues video!

Uiteindelijk besluit Klemens om alleen met De Majesteit verder te gaan en zich volledig op de mooie evenementen en dinnershows aan boord van dit schip te focussen. Dit blijft niet zonder succes. Bedrijfsfeesten, congressen, bruiloften en thema-avonden volgen elkaar in rap tempo op. Het is dan ook niet verrassend dat De Majesteit tot dé evenementenlocatie van het jaar wordt verkozen. Mede dankzij de 12.000 liter water in de ketel heeft dit schip namelijk iets wat anderen evenementenlocaties niet hebben: een authentieke, duurzame, op stoom varende locatie.

Voor evenementplanners is er keuze uit een breed scala aan buffetsoorten van de Franse tot de Indonesische keuken. Dit buffet wordt op spectaculaire wijze aan de gasten gepresenteerd. Iedere salon heeft bovendien een eigen unieke stijl en het schip ademt nostalgie. Er is echter niet alleen vanbinnen veel te bewonderen. De rondvaarten door de Rotterdamse havens zorgen namelijk voor een spectaculair uitzicht. Maar ook stilliggend voor de wal, op haar historische plek aan de Maasboulevard, heeft De Majesteit veel te bieden. Deze raderstoomboot zet koers richting nog veel meer mooie herinneringen en successen!

Gasten aan tafel

 

 

Deel dit bericht: