« Terug naar nieuwsoverzicht

Recept: Penne arrabiata met vegetarische gehaktballetjes

Blogs Recept: Penne arrabiata met vegetarische gehaktballetjes

Kaas bevat naast melk ook stremsel om de kaas vaste vorm te geven. Meestal is deze afkomstig van dierlijke producten zoals leb en soms gelatine. Vegetarische kaas bevat deze ingrediënten niet. Om de Indiase kaas ‘paneer’ te stremmen, gebruikt men in India zuur, zoals citroen of azijn.

1. Saus:

Snijd de rode ui en de chili peper in brunoise en stoof ze samen met de knoflook in de olie. Voeg de rode pesto toe en bak deze rustig mee. Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel rustig aan de kook. Voeg de vegetarische gehaktballetjes, bij voorkeur ontdooid, toe en verwarm ze in de saus.

2. Penne:

Kook de pasta in water met zout “al dente” en giet deze af. Breng de pasta op smaak met wat zout, chili en een scheutje olijfolie.

3. Opmaak:

Verdeel de vegetarische gehaktballetjes en de pasta over de borden. Rasp er wat oude kaas over en garneer met basilicum en peterselie.

Ingrediënten:

Saus:

  • Rode ui 2 stuks
  • Rode chili peper
  • Knorr Primerba Rode Pesto 20 g
  • Knorr Collezione Italiana Tomato Pronto Napoletana 600 g
  • De Vegetarische Slager NoMeatball Vegetarische Gehaktbal Klein 900 g


Penne:

  • Knorr Collezione Italiana Penne Kookstabiel 700 g
  • Zout
  • Chili flakes 1 g


Opmaak:

  • Vegetarische kaas 150 g
  • Basilicum cress 0.50 bakje
  • Platte peterselie 5 g

 

Deel dit bericht: