« Terug naar nieuwsoverzicht

Restoranto

Blogs Restoranto

Je hebt 30 minuten lunchpauze en je bent toe aan een goede maaltijd. Je hebt haast.

Een restaurant in rennen en gehaast vragen hoe lang het nog duurt is niet bepaald de definitie van ontspannen lunchen. Wat nou als je vooraf al kunt aangeven wat je wilt eten en hoe laat het eten op tafel moet staan?

Restoranto is een app waarmee je vooraf  kunt bestellen in restaurants. Ideaal tijdens een korte lunchpauze. Je eten staat op tafel zodra je arriveert. Wil je nog een koffie en zijn de obers erg druk? Met 2 klikken stuur je jouw bestelling naar de keuken.

Het idee is simpel. Veel mensen zijn gek op lunchen buiten de deur, maar hebben er op een drukke werkdag geen tijd voor. De meeste lunchpauzes duren 30 minuten, maar bij veel restaurants ben je al snel een uur binnen. Dat redden de meeste mensen niet.

Het idee achter Restoranto

Restoranto richt zich op dit moment voornamelijk op young professionals die graag buiten de deur lunchen, maar door hun drukke schema vaak binnen de kantoormuren blijven. Een logisch gevolg, maar een afwisseling van omgeving werkt erg verhelderend. 47% van de millennials geeft aan vooruit te willen bestellen in restaurants. Toch richt Restoranto zich niet alleen op de zakelijke lunch. Een vooraf besteld diner is ook handig als je ‘s avonds naar de bioscoop of het theater gaat.

Net als het doorgeven van je keuzes, gaat ook de betaling via de app. Op deze manier hoef je na het bezoek aan een restaurant niet te wachten op de rekening, maar kan je direct een frisse neus halen als je uitgegeten bent.

Het verhaal achter Restoranto

Oprichters Ralph de Groot en Silja Thor ontmoetten elkaar tijdens een 52-uur durende busrit door Oost-Afrika. Als reisgenoten hebben zij genoten van wat het gebied te bieden heeft, maar zagen zij ook de armoede. Deze ervaring zorgde ervoor dat ze besloten om voor elke reservering een maaltijd te doneren aan een kind in Oeganda.

2 jaar geleden lanceerde het duo een app, gericht op vermindering van voedselverspilling. Restaurants konden last-minute deals versturen aan mensen in de buurt om zo hun overgebleven maaltijden te kunnen verkopen. Deze functie zit nog steeds in Restoranto en werkt hand in hand met het vooraf bestellen bij het restaurant. De basis van de oorspronkelijke app is behouden, maar naar aanleiding van goede ideeën en feedback van gebruikers hebben ze de app doorontwikkeld. “Het heeft ons een jaar gekost, maar de app die er nu staat gaat de toekomst veranderen.

De toekomst

Het doel is om op grote schaal de manier van communiceren met restaurants te veranderen. Persoonlijk contact in een restaurant heeft veel invloed op de restaurantervaring en dat zal nooit verdwijnen. Wel wil Restoranto restaurantgasten met weinig tijd meer mogelijkheden geven om vooraf te bestellen of voorkomen dat je in een restaurant eindeloos zit te wachten om een drankje te bestellen. Digitaal bestellen is geen vervanging van de persoonlijke aanpak, maar een toevoeging.

Restoranto is op dit moment actief in Rotterdam en is van plan ook de rest van Nederland te veroveren. Elke dag worden er leuke nieuwe restaurants aangesloten en het aanbod groeit snel.

De app is vanaf nu te downloaden via www.restoranto.com, in de App Store en in de Google Play Store.

Zegro Restoranto 1

 

Deel dit bericht: