« Terug naar nieuwsoverzicht

Sans Frou Frou: zonder poespas

Blogs Sans Frou Frou: zonder poespas

‘Dit is geen restaurant’

In de keuken bij Sans Frou Frou

Geen gedoe. Dat is waar Sans Frou Frou voor staat. Verwacht hier geen opgemaakte borden of poespas, maar gewoon lekker eten in goed gezelschap. Angelique en Richard onthalen gasten alsof zij bij hen thuis komen eten. Voorwaarde is wel dat je eet wat de pot schaft. De pot schaft gelukkig veel en het menu wisselt regelmatig. Voor de makkelijke eter en de levensgenieter voelt het hier dan ook echt als thuiskomen.

De meest memorabele avonden, zijn de avonden die anders liepen dan verwacht. Die keer dat het licht uitviel en jullie bij kaarslicht zaten te eten. Of die avond dat je in Spanje op een terras eindigde met wat locals en jullie de hele avond zaten te genieten met flessen wijn op tafel. Dát is hoe het voelt om bij Sans Frou Frou te eten. De term horecazaak of restaurant is niet meer van toepassing. Hier kom je niet om bediend te worden, maar om herinneringen te maken.  

Voor Sans Frou Frou was Richard eigenaar van Mevrouw Meijer. Tevens de plek waar hij Angelique leerde kennen. Na hier jaren samengewerkt te hebben sloeg niet alleen de vonk op het sociale vlak over, maar ook op het professionele vlak. Beiden wilden vrij zijn van het gevestigde, van de standaard, en iets unieks neerzetten. Ze kozen er daarom voor om Sans Frou Frou in te richten zoals zij het zelf het liefste zouden zien. De volledige zaak straalt dan ook Richard en Angelique uit.

wtf richardweb

Er is geen personeel, geen concept, geen achterliggende filosofie. Dit is gewoon wie zij zijn en dat uiten zij door middel van Sans Frou Frou. Richard in de keuken, waar hij alles van vis tot vlees en van groente tot gerechten met een Thaise knipoog klaarmaakt. Angelique op de vloer, waar zij alles soepel draaiende houdt. Die Thaise knipoog is in ere van het Thaise restaurant Blue Mekong, dat voorheen in het pand was gevestigd. Dit was een waar begrip in Rotterdam, dus hebben Richard en Angelique een aantal van de gerechten uit het Thaise restaurant in stand gehouden.

Hoewel Sans Frou Frou amper twee maanden geopend is, voelt het nu al of het er altijd geweest is. De ongedwongen sfeer en huiselijke gastvrijheid zouden van Sans Frou Frou een horecazaak maken om rekening mee te houden. Maar goed dat het woord ‘horeca’ hier niet van toepassing is… Hoe je het ook wilt noemen, voor een gezellige avond met lekker eten en goed gezelschap is Sans Frou Frou de plek.

 

Deel dit bericht: