« Terug naar nieuwsoverzicht

Sir Edmond Gin, uniek, breed toepasbaar en vol van smaak

Blogs Sir Edmond Gin, uniek, breed toepasbaar en vol van smaak

Het verhaal van Sir Edmond Gin begint met de in 1829 geboren Edmond Albius. Een man die een rebelse geest was en buiten de gebaande paden dacht en hierdoor de toekomst van vanille eigenhandig wist te veranderen.

In 1820 begonnen de Fransen voor het eerst vanille op Réunion te groeien. Al gauw werden ze geconfronteerd met de vruchteloosheid van hun inspanningen, omdat de insecten weigerden de vanille orchidee te bestuiven. In 1841, toen Edmond twaalf jaar oud was, ontdekte hij dat vanille orchideeën kunstmatig met de hand bestoven konden worden. Zijn eenvoudige maar geavanceerde uitvinding werd de standaardpraktijk en is tot op heden nog steeds in gebruik. Elke vanille stok zoals we die vandaag de dag tegen komen wordt nog steeds op dezelfde wijze handmatig bestoven zoals Edmond dat in 1841 deed. Helaas heeft Edmond nooit herkenning gekregen voor zijn daad. De makers achter het merk brengen Edmond een eerbetoon door de gin naar hem te vernoemen.

Sir Edmond Gin is ’s werelds eerste vanille geinfuseerde gin en ontstaan vanuit een simpele gedachte: een gin creëren die significant anders is en onderscheidend. Uniek, breed toepasbaar en vol van smaak.

In een lange zoektocht naar de ideale ingrediënten, leidde het lot van de makers hen naar het fantastische ingrediënt Bourbon vanille. Geïnspireerd door Michelin sterrenchefs die Bourbon vanille in hun keukens gebruiken om culinaire magie creëren. Ruim een jaar van intensief testen en optimaliseren resulteert in een uitzonderlijk product binnen het huidige gin landschap. Sir Edmond Gin is eind 2016 geïntroduceerd en heeft inmiddels tal van keren bekroond in binnen- en buitenland.

Leuk om te weten is dat er voor iedere verkochte fles een bijdrage aan de African Wildlife Foundation gegeven wordt. Deze Keniaanse liefdadigheidsinstelling wijdt haar passie en fondsen aan natuurbehoud, habitatbescherming, empowerment en economische ontwikkeling van de gemeenschap. Met de naam “Edmond” die letterlijk beschermheer betekent, kunnen ze ook niet anders.

Sir Edmond Gin Foto 2

PORNSTAR MARTINI

Stijlvol, zelfverzekerd en provocerend: dat is de Pornstar Martini. De sexy cocktail is onmisbaar in het uitgaansleven, maar is ook heel easy zelf te maken. Een moderne klassieker die bedacht is door Douglas Ankrah – ‘drinks innovator’, cocktailschrijver en founder van LAB en Townhouse bars in Londen. Het originele recept bestaat uit een mix van vanillewodka, passievruchtlikeur en -puree en wordt geserveerd met een coupe champagne erbij. Sir Edmond heeft zijn eigen variant van de Pornstar Martini, The Rebellious Pornstar Martini, door vele bekroond als lekkerder dan het origineel! Hoe maak je het?

Pak een gekoeld Martiniglas. Schenk 45 ml Sir Edmond Gin in een shaker en voeg daar 15 ml Passoã of De Kuyper passievrucht likeur aan toe. Voeg 60 ml passievruchtpuree toe en 2 cocktaillepels vanillesuiker. Shake, giet het in je gekoelde Martiniglas en maak het af met een halve passievrucht. Vergeet je champagne on the side niet!

Sir Edmond Gin Foto 3

STRAWBERRY & MINT

Het rode van de aardbeien en het groene van de muntbladeren geven je gin & tonic een kleurrijke look. Een genot voor het oog én voor je mond: zoet met een touch of mint. Creëer je eigen Strawberry & Mint drankje met 50 ml Sir Edmond Gin, 150 ml premium tonic, verse aardbeien en munt. Perfect voor je cocktailavond thuis!

Sir Edmond Gin Foto 4

ORANGE & CINNAMON

Sweet & sour: een perfecte combi! Het toevoegen van een stukje sinaasappel geeft je gin & tonic een mooie smaakdimensie. Voeg de smaak van kaneel toe en dit dreamteam geeft je drankje een heerlijke touch.

Deel dit bericht: