« Terug naar nieuwsoverzicht

Spek & Bonen: Foodtruck van de sterren

Blogs Spek & Bonen: Foodtruck van de sterren

Spek & Bonen brengt koken voor de sterren naar een compleet ander niveau. Vanuit haar karakteristieke Mercedesbusje kookt Esther Akkerhuis op de sets van films en commercials door heel Nederland. Met haar nuchter Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit heeft ze de harten van menig producent en acteur al voor zich weten te winnen. 

Na 10 jaar een restaurant te hebben gerund, was Esther er helemaal klaar mee. Ze pakte haar spullen en vertrok naar Afrika. Eenmaal terug van haar avonturen in Afrika, was het tijd om weer aan het werk te gaan. Maar waar? Het begon met hier en daar een cateringklus. Totdat ze de wereld van de commercials in rolde. Haar eigen aanpak en verse gerechten maakten al snel een verschil. Nu staat ze met haar foodtruck op de sets van de grootste films en televisieseries.
 
Esther kookt vrijwel volledig biologisch. Haar gerechten worden altijd vers bereid en iedere dag kiest ze weer voor een andere keuken. Van Mexicaans tot Aziatisch en van Italiaans tot Nederlands, geen keuken is Esther onbekend. Het is maar net hoe haar pet staat die dag. De ene keer is het stamppot, de andere keer kiest ze voor haar specialiteit: de Thaise keuken.
 
Naast verse biologische gerechten, staat ook duurzaamheid voorop bij Esther. Al het afval wordt gerecycled en ze werkt zoveel mogelijk met herbruikbare materialen. Deze combinatie waren ze op filmsets niet gewend. Al snel ging haar naam dan ook rond onder producenten. De films werden steeds groter en de agenda steeds voller. Inmiddels is Spek & Bonen uitgegroeid tot een waar succes en hoeft Esther niet bang te zijn dat ze slechts voor spek en bonen meedraait in de cateringwereld.
 
Onlangs verzorgde ze nog de catering voor de debuutfilm van Halina van Rijn met Carice van Houten in de hoofdrol. In augustus mag Spek & Bonen aan de slag voor een serie van de BBC die twee weken in Nederland wordt gefilmd. Eind september staat er een kerstfilm op de planning en ook bij seizoen 3 van Hollands Hoop is Esther erbij. Met tussendoor nog een commercial van Appelsientje en een promotie van Lexus, is de planning van Spek & Bonen voor de komende maanden al flink gevuld. 
 
Esther’s motivatie? Mensen de ogen openen, door biologisch en plantaardig voedsel lekker en aantrekkelijk te maken. Sinds haar 23e is Esther al vegetariër en dit zie je ook terug op haar meatless Monday’s en veggie Friday’s. Toch kan Esther best trots zijn als ze een perfecte Rib eye steak klaarmaakt. Één van haar mooiste momenten was toen Herman den Blijker op de set van De Marathon om een tweede ronde vroeg. Zo erg had hij van haar Thaise gerecht genoten. Met complimenten als deze, kan het niet anders of Spek & Bonen gaat een glansrijke toekomst tegemoet! 
 
Kijk ook eens op

Deel dit bericht: