« Terug naar nieuwsoverzicht

Restaurant The Millèn

Blogs Restaurant The Millèn

The Millèn

De trein komt aan op Rotterdam Centraal, je loopt het station uit en daar zie je het Rotterdam Marriot Hotel boven je uit torenen. Binnen in de prachtig ingerichte lobby wordt je vriendelijk begroet en naar de lift begeleid. Op de eerste verdieping stap je de lift uit, de gang op en het splinternieuwe en stijlvol ingerichte restaurant The Millèn binnen. Het eerste wat opvalt is het spectaculaire uitzicht op Rotterdam Centraal en het Stationsplein. Dat is nog maar het begin, want er wacht een fantastisch menu van de hand van chef-kok en eigenaar Wim Severein.

Sommigen kennen Wim Severein misschien al van zijn tijd bij het Wereldmuseum. Hier maakte hij naam als chef-kok van het sterrenrestaurant bij het museum. In 2017 sloot dit restaurant helaas haar deuren. Voor Wim Severein bracht dit echter nieuwe mogelijkheden met zich mee. Een droom die al een tijd door zijn hoofd speelde, begon nu opeens vaste vorm aan te nemen. Rustig woog hij alle opties af. Maar toen het Marriot Hotel hem benaderde kon hij geen nee zeggen tegen deze prachtige locatie.

 TheMillen 62.01 compressor

Zo kwam het dat Wim Severein afgelopen zomer zijn eigen restaurant The Millèn opende in het Rotterdam Marriot Hotel. Zijn kookstijl is nog even goed als in het Wereldmuseum: puur, internationaal en smaakvol. De wijn-spijscombinaties zijn fenomenaal en gasten krijgen wat ze bestellen. Geen poespas, maar een eerlijk gerecht van topkwaliteit. Het menu wisselt iedere maand, waarbij veel met seizoensproducten gewerkt wordt.

Met de winter in zicht staan er sterkere smaken op het menu. In tegenstelling tot de zachte zomerse smaken, kiest Wim Severein nu voor aardse smaken in combinatie met wildgerechten. De spannende combinaties op het bord, weten keer op keer te verrassen. Wim Severein vindt het bijvoorbeeld interessant om gerechten met minder bekende producten samen te stellen. Ook minder ‘dure’ producten weet hij om te toveren tot een sterrengerecht.

Natuurlijk doet hij dit niet alleen. Samen met zijn team zet hij zich iedere avond in voor een restaurant vol blije gezichten. Door de open keuken kan Wim Severein goed in de gaten houden wat er in het restaurant gebeurt en voor wíe hij kookt. Aan de andere kant krijgen gasten ook gelijk een blik in de keuken. In combinatie met de pure gerechten, een spectaculair uitzicht en goede wijnen, is een avond bij The Millèn dan ook een ware beleving!


www.restaurantthemillen.nl 

Deel dit bericht: