« Terug naar nieuwsoverzicht

Ultiem genieten bij Restaurant Mooii

Blogs Ultiem genieten bij Restaurant Mooii

Ik word hartelijk ontvangen door Gerard en Thijs, eigenaren van Restaurant Mooii. Deze prachtige zaak is inmiddels een begrip in de oude Haven in Rotterdam. We nemen plaats op het zonnige (corona-proof) terras en het gesprek met de heren gaat vloeien. Met gepaste trots vertelt Gerard over zijn start in de horeca en inmiddels rijkelijke ervaring hierin.

Na meerdere horecazaken te hebben gerund heeft Gerard 15 jaar geleden het restaurant overgenomen (toen de Tijdgeest red.). “Mijn passie voor het vak is rond mijn 17e ontstaan. Ik ging naar de horeca school en heb gezien, geproefd en geprobeerd. Uiteindelijk vond ik koken het leukst”. Het ondernemen is Gerard met de paplepel ingegoten en daarom was het dan ook snel duidelijk dat hij zijn eigen zaak wilde starten.

Thijs is zo’n 7 jaar geleden ingestapt als compagnon, wat een succesformule is gebleken. De entertainer van het stel is hét gezicht aan de voorkant waarnaast Gerard zijn kwaliteiten in de keuken en het ondernemerschap uitoefent. Een top team dus! Restaurant Mooii kenmerkt zich door haar flexibiliteit en mogelijkheden in combinatie met koken op sterrenniveau. Dit proef je terug in de verfijning van de gerechten maar spiegelt zich ook naar de gasten. Zo zie je op het terras gezinnen met kinderen maar ook zakenmensen en leent het restaurant zich prima voor feesten, private dining of vergaderingen. Alles is mogelijk en niets is gek. Hierin komt de creativiteit van Thijs erg goed uit de verf.

Foto 0104 Kopie

Naast het restaurant zijn Gerard en Thijs vaak op locatie te vinden met hun cateringconcept “Mooii buiten de deur”. Zo is de smaak van Restaurant Mooii ook te proeven op evenementen. “We doen graag exclusieve cateringen, zowel in de zaak als op locatie. Of dit nu voor 20 of 1000 man is, alles is mogelijk”. De heren leveren totaalconcepten voor alles met betrekking tot eten en drinken, gastvrijheid, aankleding en andere bijkomstigheden. “We staan echt te popelen om dit weer op te pakken wanneer dit mogelijk is met de corona maatregelen”.

Tot slot vragen we de heren hoe zij de toekomst zien. “We gaan Restaurant Mooii continueren en we staan open voor nieuwe uitdagingen. Ook vinden we het belangrijk om mensen op te blijven leiden en warm te maken voor het vak. Op deze manier proberen we toch een beetje de branche te behouden”.

Foto 0103 Kopie

Kortom, bij Mooii geniet je van de Frans - Internationale keuken in een stadse oase om daarna te borrelen tot in de late uurtjes. Plan je binnenkort een bezoekje aan Restaurant Mooii? Ga dan zeker voor de Kreeft à l'armoricaine!

Deel dit bericht: