« Terug naar nieuwsoverzicht

Vamos à Supermercado

Blogs Vamos à Supermercado

We spreken Kim, mede-eigenaar van onder andere Supermercado en Williams Canteen. Twee uiteenlopende zaken waarvan Supermercado zich inmiddels heeft weten te positioneren tot dé hotspot van de Witte de With. Hoewel Kim en zijn team druk aan het vergaderen zijn over de corona maatregelen, weet hij toch even tijd te maken voor een gesprekje. Ik vraag hem naar zijn start in de horecabranche die anders is begonnen dan je misschien wel zou verwachten van een horecaondernemer met succesvolle zaken op zijn CV.

Kim is geschiedenis gaan studeren maar kwam er al snel achter dat dit niet echt iets voor hem was. Hij kwam in de horeca terecht en leerde Ron de Jong kennen (één van de succesvolste horeca-ondernemers van Rotterdam red.). De Jong begon een eetcafé in Capelle aan den IJssel en hier werd Kim chef kok. Later kwam hier Level aan de Pannekoekstraat bij waar Kim naartoe verhuisde. Jamil kwam ook te werken bij Level en er ontstond een vriendschap tussen de twee. De klik manifesteerde zich ook op zakelijk vlak want Kim en Jamil kregen de kans om de zaak te gaan runnen waarna ze Blender op de Witte de With openden.

supermercado zegro

4 jaar geleden besloten Kim, Jamil en Jamil’s vrouw Stefanie de zaak te veranderen en een compleet nieuw concept neer te zetten. Het idee van een Latijns-Amerikaanse authentieke keuken waar je terecht kunt voor de lekkerste taco’s, picanha en ceviche maar waar je nog steeds terecht kunt voor de beste cocktails. Het kleurrijke interieur met ‘tranquilo’ vibe blijkt erg goed te werken. Wat ons betreft; ‘Vamos à Supermercado!’.

Dat dit driekoppige team niet stil zit blijkt wel uit het gegeven dat ze een half jaar geleden opnieuw een te gekke zaak hebben geopend; Williams Canteen. Wederom gelegen in hartje Rotterdam op de William Boothlaan om de hoek van de Witte de Withstraat. Een All Day Diner met een prachtig interieur. De naam Williams Canteen verwijst naar de straat waar de zaak zich bevindt - de William Boothlaan. William Booth is namelijk de oprichter van het Leger des Heils. Williams Canteen moet een stijlvol toevluchtsoord zijn voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen. 7 dagen per week, net zoals William Booth dit ooit voor ogen had.

Deel dit bericht: