« Terug naar nieuwsoverzicht

First Limited Release flessen Voerman Vieux

Blogs First Limited Release flessen Voerman Vieux

Na een succesvolle crowdfunding-campagne -ruim 25.000 euro werd opgehaald om de wedergeboorte van vieux mogelijk te maken- is het dan nu eindelijk zover; Voerman Vieux is een feit en kan gekocht en gedronken worden. Drank-connaisseur Ingmar Voerman wil met dit nieuwe merk de oer-Hollandse dranktrend vieux een nieuw leven inblazen.

VOERMAN VIEUX is een ambachtelijk handgemaakte, kwalitatieve ‘craft’-versie van de traditionele koetsierscognac. Voerman Vieux gebruikt een houtgerijpt, Frans druivendistillaat (brandy) als basis, in plaats van dit smaakprofiel kunstmatig na te bootsen.

HISTORIE
VOERMAN (overigens een synoniem voor koetsier) VIEUX koestert de eeuwenoude, ietwat dubieuze historie van de gedistilleerde drank, maar keert deze volledig om naar een hoogkwalitatieve drank van nu. Toen begin jaren '60 het gebruik van de term cognac door Frankrijk aan banden werd gelegd, introduceerden Nederlandse drankhandelaren de naam 'vieux'. Het was ons antwoord op de Franse cognac en een sterk staaltje Oud-Hollandse sjoemelarij. Het vond gretig aftrek bij koetsiers, wat zorgde voor de bijnaam koetsiers-cognac. Het werd tijd om deze drank met een rijke historie een tweede leven te geven. Maar dan wel veel kwalitatiever dan hoe hij tot nu toe werd gemaakt. Het is de allereerste craft vieux, een brandy die is verrijkt met botanicals als pomerans, vijgen, kardemom, kaneel en gemberwortel.

banner 1 voerman

SMAAK
Op de neus opent Voerman Vieux met zoete aroma’s van vijgen, sinaasappel en oranjebloesem, gevolgd door volle tonen van brandy, eikenhout en vanille. Een subtiele hint warme kruidigheid blijft aromatisch achter. Op het palet een duidelijk begin van zoete smaken van vijgen, rozijnen, sinaasappelmarmelade, vanille en witte chocolade, ondersteund door een stevig mondgevoel. De smaak pakt soepel door met droge, warme tonen van eikenhout, kaneel en kardemom. De finish geeft pittige, gesuikerde gember en een zachte afdronk die lang en warm te blijven nazingen.

VIEUX IN DE MIX
VOERMAN VIEUX combineert het rijke karakter van een houtgerijpte druiven-brandy met de opwekkende veelzijdigheid van natuurlijke botanicals als bitterzoete sinaasappels (pomerans), uitgesproken kardemom, verwarmende kaneel, pittige gemberwortel en een hoog-aromatisch en floraal Frans vijgen distillaat. Samen maken zij een vol en gedurfde smaakexplosie die belonend genoeg is om puur of met ijs te drinken, maar speciaal ontwikkeld is om te mixen in een zeer brede selectie longdrinks, highballs en cocktails.

voerman banner cocktails

NATIONAAL MS FONDS
Om het merk te realiseren sloeg Ingmar Voerman de handen ineen met Jos Zonneveld, de man achter drankmerk By the Dutch. Voerman Vieux wordt geproduceerd door één van de oudste familiedestilleerderijen van Schiedam. Een deel van de winst van Voerman Vieux gaat naar het Nationaal MS Fonds en is bestemd voor onderzoek. MS is een neurologische aandoening waar Ingmar, met 17.000 andere Nederlanders, aan lijdt.

SPECIAAL VOOR ZEGRO KLANTEN
First Limited Release flessen met geschenkverpakking! Beperk beschikbaar in de winkel. OP=OP

Nog geen klant?
Klant worden van Zegro? Vraag dan hier een klantpas aan en zoek ons ook eens in onze winkel op! 

Deel dit bericht: