« Terug naar nieuwsoverzicht

In gesprek met Marlies Mersch van Westerkaatje

Blogs In gesprek met Marlies Mersch van Westerkaatje

We spreken een oude rot uit het vak, Marlies Mersch van cateraar en trattoria Westerkaatje. Ze werd meester in de rechten maar werkte om haar studie te bekostigen bij verschillende zaken zoals Cambrinus en cafe de Oude Stoep. Ze kreeg steeds meer passie voor het horecavak en na een tijd gewerkt te hebben als jurist besloot ze het roer om te gooien. Zo begon Marlies 27 jaar geleden met het cateren van zomerfestivals op het Museumplein.

Al snel ontmoette Marlies de vorige eigenaar van Westerkaatje. Samen caterden ze vanuit huis voornamelijk aan de creatieve sector. Al snel volgde het eerste pand aan het Zwaanshals in Rotterdam Noord. “We kochten een paar potten en een computer en gingen aan de slag. Dit ging in vogelvlucht want we waren één van de eersten die het dus een beetje anders deden. Ambachtelijke keuken, alles homemade en op een eigenwijze manier met de aankleding waren we echt onderscheidend in alle opzichten. Pure smaken en bourgondische gerechten. Een beetje Ottolenghi achtig.”

westerkaatje 1

In 1998 volgde de traiteur op de Oudedijk in de voormalige slagerij van Van Galen. Inmiddels groeide het team en kwamen er steeds meer mensen bij. “Tegelijkertijd deden we veel grote festivals, evenementen bij de Erasmusbrug, caterden we het bezoek van president Bill Clinton bij de viering van het 50 jaar Marshallplan en tot voor kort het filmfestival.”

Inmiddels vind je Westerkaatje met een prachtige zaak in Noord op de Benthuizerstraat en de traiteur op de Lusthofstraat in Kralingen. Bij Westerkaatje kan je niet alleen terecht voor de lekkerste gerechten maar ook de leukste cadeaus. Je zou kunnen zeggen culinaire snoepjeswinkels boordevol toffe producten voor in en rond de keuken. Zo creëer je de Westerkaatje experience bij jou thuis. Marlies zoekt dan ook de hele wereld rond voor de meest bijzondere artikelen.

westerkaatje 3

Ondanks de huidige pandemie, sluiting van de horeca en het daarbij komende omzetverlies voelt Marlies zich hoopvol en begunstigd. “Tijdens het begin van corona stond de wereld natuurlijk stil en dat vond ik heel lastig maar je gaat verder; gaan, gaan, gaan. Toen bleek dat de traiteur wel heel erg aansloeg.” Zo heeft Westerkaatje catering mogen verzorgen in de zorg en zijn de weekendtassen die ze verkopen succesvol. Met deze weekendtassen ben je zoals de naam al zegt; het hele weekend voorzien van de lekkerste gerechten, hapjes en drankjes.

westerkaatje 4

Hoewel Marlies bang is dat het nog wel even gaat duren ziet ze de toekomst toch positief. “Ik denk dat de mindset van mensen verandert, ze verlangen wel naar de horeca maar of het nog zo wordt zoals het altijd was betwijfel ik. Daarom richten we ons nu op de traiteurs die momenteel open zijn voor afhaal, de weekendtassen en culinaire relatiegeschenken. Ik sluit uitbreiding dan ook niet uit.”

Bezoek hier de website van Westerkaatje.

Deel dit bericht: