« Terug naar nieuwsoverzicht
Ontdek de trendy zomercocktails van 2019
Blogs
Cocktails voor deze zomer
Op 21 juni begint officieel de zomer. Als we net zoveel geluk hebben als afgelopen jaar gaan we weer een aantal mooi, zonnige dagen tegemoet. Dit betekent tropische temperaturen, volle terrassen en natuurlijk zomerse cocktails! Wij gingen op zoek naar een aantal lekkere en trendy cocktailrecepten, zodat jij gasten en terrasgangers straks kunt verrassen met je 'zelfgeshakete' cocktails. De cocktails van deze zomer hoeven bovendien niet altijd alcohol te bevatten. Alcoholvrij is zelfs één van de trends voor zomer 2019.
Martini 59
- 2 delen Kopke Ruby Port 59
- 1 deel Gin
- ½ deel Cranberry Juice
- Shaken met ijs
- Serveren in een cocktail glas
- Garneren met olijven
Koffie-tonic (alcoholvrij)
- 10 ml triple sec suikersiroop
- 1 shot koude espresso
- 100 ml grapefruit/rozemarijn tonic
- Serveren in een gin tonic glas
- Garneren met een schijfje grapefruit
Sparkling Ruby
- 1 deel Kopke Ruby 59
- 2 delen champagne of mousseux ( ijskoud)
- Serveren in Champagne flûte
- Garneren met rood fruit op cocktail prikker
Espresso-Martini
- 1 shot koude espresso
- 20 ml Tia Maria
- 20 ml vodka
- 10 ml toncaboonsiroop
- Serveren in een martiniglas
- Garneren met koffieboontjes
Lavender Water (alcoholvrij)
- 250 ml water
- 20 ml honing
- 1 eetlepel gedroogde lavendel
- 40 ml citroensap
- Serveren in een Mason jar
- Garneren met ijs en citroenschijfjes
Tonic 99
- 1 deel Kopke White 99
- 2 delen Tonic
- Serveren in longdrinkglas met ijs en een rietje
- Garneren met citroen, muntblaadjes
Tantalizing Pear (alcoholvrij)
- 40 ml perensap
- 5 ml citroensap
- 35 g honing
- 10 g suiker
- 1 takje rozemarijn
- 4 g verse gember
- snufje nootmuskaat
- IJs
- Spa rood
- Serveren in een longdrinkglas
Sweet and Sour 18
- 1 deel Kopke Fine Tawny
- 1 deel Dry Vermouth
- Scheutje Citroensap
- Citroenschilletje / Kersje
- Roeren in cocktail shaker
- Serveren in tumbler met ijs en citroenschilletje
Mojito met een twist
- 45 ml Malibu Passion Fruit
- 15 ml limoensap
- 100 ml soda water
- 10 muntblaadjes
- 1 lepel crushed ice
- Serveren in een longdrinkglas
- Garneren met muntblaadjes en passievrucht
Ruby Lemonade
- 1 deel Kopke Ruby Port 59
- 1 deel Vodka
- 2 delen Lemon Soda
- Port en Vodka shaken met ijs
- Serveren in Longdrinkglas met ijs
- Opschenken met lemon soda
- Garneren met citroen
Welke cocktails ga jij deze zomer shaken?