maandag 7 november 100% echt Authentiek!

Kom naar ons unieke evenement en laat u inspireren! Wat zijn de nieuwe trends en wat komt er voor de horecaondernemer aan?

100% ècht Authentiek! In een nieuw jasje!

De tijd voor puur, gezond en authentiek is aangebroken. De concepten, merken en menu's van de toekomst zijn gebaseerd op echte verhalen uit het verleden.

‘Laat u verrassen en inspireren door motiverende demo’s, superleuke acties en leerzame colleges & workshops!’

Van 10.00 tot 16.00 uur vol gas inspiratie!!

Vanaf 09.00 tot 11.00 uur bent u welkom in onze brasserie voor een overheerlijk Champagne ontbijt!

Vanaf 11.00 uur fungeert onze brasserie als restaurant met geweldige amuses van de nieuwe aanstormende Chefs en Restaurants uit Rotterdam.

Nieuwe Kookstijl & Up Coming

  • NIKKEI & CHIFA 12.00 uur – 14.00 uur

De nieuwste trend op het gebied van Food is een combinatie tussen de Aziatische & Peruaanse keuken! Kevin Fan (Asian Glories, één van de beste Aziatische keukens in Rotterdam), én Bob van Giessen (Verstegen), gaan u samen gastronomisch compleet verrassen!

  • Milan Gataric – Restaurant Lux 11.00 uur – 12.00 uur

Al 25 jaar een begrip in Rotterdam en sinds kort eigendom van Milan die er als Chef al jaren lang de scepter zwaaide. Hij maakt ècht alles zelf! Gewaagde gerechten en gedurfde ingrediënten. Een oprechte en spannende keuken die je moet proeven!!!

  • Floris Versluijs – In de Keuken van Floris 12.00 uur – 13.00 uur

Niet meer weg te denken uit Rotterdam. Uniek concept met eigenzinnige gerechten zonder menu- of wijnkaart. Subtiel, technisch, zuiver geconcentreerd en transparant met respect voor de natuur.

Hét Champagne Restaurant van Nederland!

  • Sander Heemstra – Restaurant Vineum 13.00 uur – 14.00 uur

Eten bij Vineum is gelijk een wijnreis. Werd meteen verkozen tot Europa’s beste wijnkaart in ‘midden categorie’ door The Winespectator. Chef Sander sluit perfect aan met zijn moderne-klassieke bereidingen en smakelijke en eerlijke gerechten.

  • James Maros – Restaurant Savage 14.00 uur – 15.00 uur

‘ Wildernis’ in Rotterdam betekent puur, eerlijk, regionaal en bovenal simpel . De Hongaarse roots van chef James zijn authentiek en zie je terug in veel gerechten. Hij gebruikt alles van kop tot staart. Eigenaar en wijngek Xander Rodrigues brengt alles puur en oprecht bij elkaar!

In combinatie met een heerlijk glas wijn onder begeleiding van een onze eigen sommeliers;

Daan Gillissen.

Milan Gataric – Lux Floris – In de keuken van Sander – Vineum James - Savage

Masterclasses, Colleges & Workshops

In ons Smaakcollege hebben we een vol dagprogramma verdeeld in Het Wijntheater en Het Restaurant

Interesse in een van de onderstaande masterclasses? Meldt je voor 4 november aan want vol = vol !! (max. 2 personen per restaurant)

  • Exclusieve wijnproeverij Pre-Phyloxera wijnen van Plaimont van 10 uur tot 12.00 uur

Wijnmaakster Nadine Raymond van Plaimont uit het Zuid-Franse Gascogne maakt wijnen van de enige gecertificeerde ‘pré-phylloxera’- wijngaard van Frankrijk daterend uit 1820. Eén van de meest zeldzame wijnen ter wereld! Een eeuw geleden werd Europa geteisterd door druifluis die 93% van de wijngaarden in Europa verwoestte van wortel tot plant. In Saint Mont zijn nog 2 wijngaarden die gespaard zijn, doordat ze op zandgrond groeiden. Op één wijngaard staan allemaal verschillende, onbekende, inheemse druivenrassen. In combinatie met de Tannat druif maakt dit deze wijn zo onderscheidend en zeldzaam. Dit is een unieke gelegenheid om wijn te proeven van stokken van meer dan 200 jaar oud!

  • Wijn & Spijs volgens sommelier Axel Rosier en Ian van Eck van 14.00 uur tot 16.00 uur

Sommelier Axel Rosier (Rest Fred **) en Vinoloog Ian van Eck (Zegro) nemen u mee op een dynamische zoektocht naar de beste combinatie van wijnen en spijs en trachten dit interessante aspect inzichtelijk te maken. Gebruik makend van de theorie van Peter Klosse laten zij u verschillende wijnen en gerechten (ingrediënten) proeven om te laten zien wat wel en niet matcht!

  • Speciale Bieren College Gulpener - Arvid Bergström van 12.00 uur tot 14.00 uur

De Nederlandse Biersommelier en Bieroloog Arvid Bergström neemt u mee door het Nederlandse bierproces. Van geschiedenis, brouwproces tot biersoorten. En het voornaamste; ‘Hoe te proeven’!

Gulpener was de eerste Nederlandse brouwerij die speciaalbieren introduceerde. Zij brouwen nu 16 speciaalbieren, onderscheiden met prestigieuze prijzen. De bieren worden op ambachtelijke manier gebrouwen, niet gepasteuriseerd en er wordt uitsluitend gewerkt met lokale grondstoffen.

Arvid legt u uit over foodpairing en koken met bier.

  • Jacobus Toet Kaviaar & Champagne – Wil Merkensteijn & Gert Crum van 14.00 uur tot 16.00 uur

“Kaviaar eet je niet, kaviaar geniet je!”

Wil Merkensteijn van Schmidt Zeevis is een levende legende op zijn vakgebied en zal u meenemen in de wondere wereld van Kaviaar van Jacobus Toet, met aansluitend een proeverij.

De Champagne Masterclass wordt gegeven door niemand minder dan Gert Crum. Gert weet alles van Champagne. Al 25 jaar schrijft de bevlogen vinoloog en journalist over wijn en viel diverse malen in de prijzen met zijn wijnboeken. Hierdoor werd hij In 2009 door Frankrijk geëerd tot ‘Officier de l´Ordre du Mérite Agricole.’ We zullen de Champagne sessie eindigen met Roederer Cristal Champagne 2006.

  • Nederlandse Kazen & Pairing – Fromager Maarten Koek van 12.00 uur tot 14.00 uur

In zijn boek ‘De Nederlandse Kaasplank’ geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om uw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen. Deze kazen komen van Hollandse kaasmakers met een geschiedenis en een verhaal. Maarten laat u het verschil proeven tussen Nederlandse en Internationale kazen, rauwmelk en gepasteuriseerd én hoe je kaas moet combineren met wijn en andere dranken. Tevens signeert hij zijn nieuwste Kaasboek!

  • Sherry Pairing

Sherry loopt de hele dag als een rode draad door het evenement. Van combinaties met sherry en gerechten van de toekomstige Rotterdamse Top Chefs tot alle soorten sherry ’s die voor u klaar staan om de proeven op onze wijnafdeling. Zelfs bij de Masterclasses en Colleges worden er sherry-pairing combinaties gezocht!

Inspiratie:

In de winkel zullen deze dag onderstaande leveranciers u inspireren en op nieuwe ideeën brengen met verassende demonstraties:

  • Loopuyt
  • Yama
  • Unilever
  • Original Beans
  • Koppert Cress
  • Vin Nature wijnen
  • Sherry tasting
  • Slagerij de Bloois /schiet raak en demo W&G
  • Kaasmaker Zijerveld met Hollandse kazen
  • LA Food
  • Mediterranean Treasures
  • Stoov
  • Dides
  • Fortunati
  • Red Bull
  • Schmidt Zeevis
  • Lebo

Stempelkaart

Bij elke leverancier die u bezoekt kunt u een stempel ontvangen. Als u alle leveranciers heeft bezocht dan heeft u een volle stempelkaart en ontvangt u éénmalig 10% korting* op nonfood artikelen.

  • Korting geldt alleen op non-food artikelen t/m 31-12-2016 en niet geldig i.c.m. actie artikelen. 

Terug naar overzicht
Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief