« Terug naar nieuwsoverzicht

Alexis Muñoz huiles d'olive

Nieuw assortiment Alexis Muñoz huiles d'olive

Alexis Muñoz 

Gepassioneerd door olijfolie en hoogwaardige gastronomie, begon Alexis Muñoz in 2000 aan een rondreis door alle olijfolie producerende landen van de Middellandse Zee. 

Gedurende 10 jaar observeerde hij en nam hij deel aan de productie van talrijke olijfoliën. Zo ontwikkelde hij zijn expertise en een duidelijke visie voor de toekomst. De diversiteit van de olijfvariëteiten, de landbouwmethoden en de manieren om de olijfolie te maken, voedden zijn verlangen om zijn eigen molen te maken. Dit proef je in deze heerlijke olijfolie. 

In 2009 creëerde hij Moulin de Mech in het hart van het Bouhedma-natuurreservaat, beschermd tegen alle vormen van intensieve landbouw en door de UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat. Hij richtte daar een moderne verpletterende eenheid op; een laboratorium in het centrum van de olijfgaard.

Het idee dat hij ontwikkelde en zijn hele aanpak structureert, is het feit dat olijfolie niet alleen een specerij is, maar een uitstekend ingrediënt voor tal van olijfolie producerende regio's.

Alexis Muñoz is een gekwalificeerde proever, met een diploma uitgereikt door de Spaanse School voor degustatie in 2010, een olijfolie-oliespecialist, een neus, net als oenologen voor grand cru-klassewijnen. Na meer dan tien jaar proefsessies over de hele wereld, is zijn expertise gebaseerd op een grondige kennis van en inzicht in de verschillende bodems, normen en voorschriften en in het bijzonder op een olfactorisch geheugen dat is ontwikkeld dankzij de 500 olijfolietests dat hij elk seizoen voltooit.

Alexis Muñoz begeleidt vandaag verschillende producenten uit het Middellandse-Zeegebied die hem gebruiken als een bron van expertise om de inheemse variëteiten, de bodem, de werktuigen en de productiemethode vanuit een kwaliteitsperspectief te optimaliseren.

 eloubet MFN 1

Alexis Muñoz huiles d'olive

Nu verkrijgbaar bij Zegro

Deel dit bericht: