« Terug naar nieuwsoverzicht

Coravin Wine System

Nieuw assortiment Coravin Wine System

Een doorbraak op wijngebied!

Het Coravin wijnsysteem: 

Tot nu toe was het onmogelijk om wijn te schenken per glas zonder de fles te ontkurken. Met het Coravin wijnsysteem ontdek je de gehele wijnwereld per glas en laat je de wijn met een gerust hart verder rijpen in de originele fles. Stel je eens voor wat voor mogelijkheden dat biedt!

Kies niet langer tussen rood, wit of rosé maar probeer een glas bij elke gerecht dat je serveert. Een vintage port voorproeven om de week daarna te schenken op een feestje? Het kan! En je schenkt die exclusieve Merlot per glas zonder smaakverlies. Daardoor kun je weken, maanden en zelfs jaren later nog een glas uit dezelfde fles drinken. Dit systeem is een uitkomst voor restaurants, wijnbarren en de casual wijnliefhebber. Maar ook een serieuze verzamelaar heeft hier baat bij. Een absolute must-have voor elke wijnliefhebber.

intro devices

Coravin wijnsysteem: hoe werkt het?

Met het Coravin wijnsysteem drink je wijn per glas zonder de fles te openen. Het systeem stelt je in staat om de wijn te proberen om te proeven of de wijn al op dronk is. Is dat niet het geval, dan laat je de fles rustig nog even liggen. Dit innovatieve systeem is voorzien van een holle naald die door de kurk (en de capsule!) geprikt wordt. Door de naald schenk je de wijn. De ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt, door dezelfde naald, opgevuld met argongas. Door het argongas komt er geen zuurstof bij de wijn. Hierdoor zal er geen oxidatie plaatsvinden en wordt de wijn dus niet zuur! Zodra het glas vol is trek je de naald weer terug en de kurk zal hermetisch sluiten zodat deze weer perfect luchtdicht is.

Nu verkrijgbaar bij Zegro.

 

Deel dit bericht: