« Terug naar nieuwsoverzicht

De lekkerste sociale koekjes van de Koekfabriek

Nieuw assortiment De lekkerste sociale koekjes van de Koekfabriek

Koekjes gebakken vanuit het hart

De bakkers van de Koekfabriek bakken dagelijks vol passie de lekkerste koekjes. Wat hen zo bijzonder maakt? Bij de Koekfabriek werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit maakt de koekjes niet alleen speciaal, maar ook onwijs sociaal. Iedereen verdient het namelijk om ergens bij te horen. De Koekfabriek biedt deze mensen een plek in de maatschappij en geeft hen de kans om iedere dag binnen een leuke werkomgeving koekjes te bakken en verkopen.

Oprichters Jeannot Nijpjes en Arthur de Nerée kwamen zo’n 6 jaar geleden met dit unieke initiatief. Een zorginstelling wilde graag koekjes komen bakken met haar cliënten in hun toenmalige kookstudio Kookmeesters. Van het een kwam het ander en al snel sloegen de zorginstelling en de mannen van Kookmeesters de handen ineen. Samen hebben zij zich ingezet om een winstgevende organisatie op te zetten, die onafhankelijk van zorggeld, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek kan bieden.

Inmiddels is de Koekfabriek met zes vestigingen in Nederland en verschillende zorgpartners uitgegroeid tot een rendabele organisatie. De Koekfabriek is echter nog lang niet klaar met groeien en hoopt samen met haar zorgpartners nog veel meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De zorgpartners van de Koekfabriek bieden tegen een vergoeding ondersteuning aan de werknemers. Hiermee worden de zorgkosten vermindert en krijgt iedereen een eerlijke kans op een leuke baan.

Van mensen uit een uitkeringssituatie tot mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking; bij de Koekfabriek is iedereen welkom. Samen bakken zij de heerlijkste chocolate chip koekjes, kaneelkoekjes, brownies, muffins, pepernoten en nog veel meer! Het meest bijzondere koekje is echter het Dondersteentje. Dit koekje is gemaakt van de kruimels van de andere koekjes die zijn overgebleven of gebroken. Een mooie metafoor om te laten zien dat voor alles wel een plek gevonden kan worden, welke vorm of achtergrond het ook heeft.

De koekjes van de Koekfabriek zijn nu ook verkrijgbaar bij Zegro. Houd daarom ons assortiment in de gaten voor een lekker en ook nog sociaal koekje om bij de koffie te serveren. Bovendien heeft de Koekfabriek onlangs een nieuwe vestiging in Rotterdam geopend, dus loop gezellig een keer binnen en maak zelf kennis met de bakkers en verkopers!

www.dekoekfabriek.com  

 

 

Deel dit bericht: