« Terug naar nieuwsoverzicht

Een bijzondere kaas speciaal voor S'DAM

Nieuw assortiment Een bijzondere kaas speciaal voor S'DAM

Op donderdag 28 maart om 15.00 uur werd de eerste OUWE S’DAM overhandigd in de Distillers Academy te Schiedam. Deze unieke kaas is speciaal voor de stad Schiedam ontwikkeld. Annemieke Loef, directeur van Stichting Promotie Schiedam, had de eer om de kaas in ontvangst te nemen.Sinds dat moment is de OUWE S’DAM te koop bij kaasspeciaalzaken en op de warenmarkt in Schiedam. Voor de horeca en restaurants is de kaas verkrijgbaar via Horecagroothandel Zegro.

Geïnspireerd door de eigentijdse uitstraling van het stadspromotiemerk S’DAM, besloot De Kaasfabriek uit Woerden een unieke Schiedamse kaas te ontwikkelen: OUWE S’DAM. Dit konden zij echter niet alleen. Daarom heeft De Kaasfabriek het initiatief genomen om samen met Stichting Promotie Schiedam (bewaker van o.a. de stadsstijl), Horecagroothandel Zegro, Kaaswinkeliers en Kaasmarkthandelaren deze nieuwe, smaakvolle oude kaas te ontwikkelen.

De OUWE S’DAM wordt geproduceerd in zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf. Deze zuivelfabriek 'voor boeren en door boeren' bevindt zich in de achtertuin van de regio Rijnmond, namelijk in de Alblasserwaard. Hier hebben een aantal boeren zich verenigd in zuivelcoöperatie DeltaMilk. Samen betreffen zij de toegewijde eigenaren van deze zuivelfabriek middenin het Groene Hart.

De OUWE S’DAM heeft een stoer en eigentijds etiket. Vormgegeven in de S’DAM stadsstijl. Kenmerkend van deze stijl is de okergele kleur met in zwarte letters OUWE S’DAM. Ook de smaak van de S’DAM is stoer. Het is namelijk een prachtige, 12 maanden natuurgerijpte kaas. De S’DAM is pikant, met knisperende eiwitkristallen en een mooie zoetige nasmaak. De OUWE S’DAM laat zich bovendien prima begeleiden door een echte Schiedamse gerijpte Jenever of Gin.

ouwe sdam dekaasfabriek 002

Specificaties
Melksoort: Gepasteuriseerde koemelk
Vetgehalte: 48%
Leeftijd: 12 maanden gerijpt

Ouwe S'DAM 
oude kaas 48+ heel
4330.015.69

Ouwe S'DAM
schuitje op de schie 48+
4330.013.56

Ouwe S'DAM
oude kaas 48+ 1/4 
4330.011.43

Deel dit bericht: