« Terug naar nieuwsoverzicht

Floating Farm

Nieuw assortiment Floating Farm

's Werelds eerste drijvende boerderij

Misschien heb je het al gehoord: ’s werelds eerste drijvende boerderij is in productie gegaan. Op 13 mei hebben 32 koeien hun intrek genomen in een drijvende stal in de Merwehaven te Rotterdam. De dames beschikken over hightech faciliteiten met ruime ligboxen, een melkrobot, een mestrobot, een automatische voerband en een comfortabele rubberen vloer. Daarnaast kunnen de koeien een wandeling maken op het aangrenzende weiland.

De Floating Farm is ontwikkeld naar aanleiding van de steeds schaarser wordende landbouwgrond en de groeiende wereldbevolking. Dit zorgt voor een zoektocht naar ‘Future Foodsystems’: nieuwe manieren om de wereldbevolking in de toekomst te kunnen voeden. Ook klimaatverandering en de hierdoor stijgende zeespiegel spelen een rol. Zo zorgen drijvende boerderijen ervoor dat de voedselproductie door kan blijven gaan in het geval van een overstroming.      

Bijna alles aan de boerderij werkt zelfvoorzienend en circulair. Zo voorzien drijvende zonnepanelen in de energiebehoefte, wordt regenwater opgevangen en gezuiverd, mest gescheiden en hergebruikt en komt het voer voor de koeien grotendeels uit de stad. Het menu voor de koeien bestaat uit bierbostel, zemelen, aardappelschraapsel en gras van sportvelden en golfbanen uit de stad. De koeien verwerken deze reststroom producten tot gezonde zuivel voor Rotterdammers. Wij zullen de verse melk en yoghurt afkomstig van de Floating Farm gaan verkopen via onze bestelomgeving en in de winkel.

Zodra de koeien gewend zijn aan hun nieuwe onderkomen, zijn bezoekers zeer welkom. Het doel van de boerderij is namelijk om op een transparante, educatieve, duurzame en gezonde wijze voedsel te produceren, dichtbij de consument. Door het transport van voedselproducent naar consument te verkorten, draagt de Floating Farm sterk bij aan de vermindering van voedselverliezen en transportvervuiling. Iets wat wij als Zegro sterk aanmoedigen en willen bevorderen.

Vanaf nu verkrijgbaar bij Zegro!

Kijk voor meer informatie op: www.floatingfarm.nl

 

 

Deel dit bericht: